Stil

Atenție bespoke pentru pantaloni prêt-à-porter – Hiltl

scris pe 24 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 9291 vizualizări
hiltl

Fritz Hiltl a început producția de pantaloni în Sulzbach-Rosenberg, Germania, cu promisiunea clară că numele său va deveni un etalon al industriei. Nu era o exagerare, în 56 de ani de existență, producătorul Hiltl a ajuns să fie recunoscut pentru calitatea ieșită din comun a produselor sale.

De obicei, standardul cel mai înalt al croitoriei bărbătești este dat de îmbrăcămintea pe comandă. Fără a avea însă pretenții din zona „bespoke“, Hiltl a preluat atenția aproape obsesivă pentru detalii a croitorilor, introducând-o în procesul de producție pentru toate tipurile de pantaloni pe care le fabrică. Producătorul german nu a evitat nici o zonă a vestimentației masculine, pornind de la ținute formale și mergând până la pantaloni doc, khaki sau blugi.

Totul începe de la țesături alese din oferta unor producători de elită italieni și germani. Fiecare balot de bumbac este testat prin mostre astfel încât tăietura să se facă doar pe materiale cu același grad de micșorare la apă. O serie întreagă de alte detalii se adaugă grijii pentru producție. Hiltl folosește un tip de betelie (tiv în partea superioară a pantalonilor) special, comod și plăcut la atingere, fixat suplimentar astfel încât să acopere bine talia și să nu permită degradarea materialului de dedesubt.

Nasturii sunt cusuți cu ajutorul unei mașini speciale care realizează o prindere „cu picioruș“, mult mai rezistentă, în timp ce butonierele sunt finisate în stilul hainelor făcute pe comandă. Fritz Hiltl a insistat pe folosirea unor fermoare fără nichel brevetate de el însuși, mult mai rezistente și care nu se strică odată în cazul curățării chimice a pantalonilor. Cusăturile primesc de asemenea o atenție specială. Se găsesc în partea de jos a buzunarului în întăritura atent executată, dar și de-a lungul piciorului, extrem de apropiate una de alta. Pantalonii au o căptușeală înterioară realizată în întregime din vâscoză. Mai lung decât cel folosit în mod normal, stratul de material elastic previne vălurirea materialului în jurul genunchilor.

Prețul pentru o pereche de pantaloni din bumbac începe în jurul sumei de 80 de euro, iar comanda poate fi făcută de pe mai multe magazine on-line, disponibile aici .


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului