Stil

Artcademy, primele cursuri de modă din România acreditate internațional

scris pe 02 Noi 2011 de Dragoș Aliciu 13703 vizualizări
Stil - Mod'spe

Artcademy este primul program de cursuri în domeniul modei care se bucură de recunoaștere internațională. Mai important decât atât, dincolo de diploma în sine, studenților români li se va oferi șansa de a se specializa în diferite arii ale modei prin cursurile ținute de reprezentanți ai unor companii de prestigiu precum Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga, Chanel și alții, chiar la București.

Programul este structurat în două etape, fiecare dintre ele întinse pe durata câte unui an academic (din noiembrie până în mai). După „Fundamentele modei“, un modul de cursuri adresat practic oricui își dorește să cunoască bazele domeniului, urmează un an dedicat „Marketingului și designului în modă“. Fiecare dintre sesiunile de studii se finalizează printr-o săptămână de practică la Paris.

Artacademy va prezenta studenților români materii precum „Comportamentul consumatorului“, „E-marketing, strategii și e-business“, „Comunicare de modă/brand“, „Managementul relației cu clienții“, oferindu-le oportunitatea de a deveni specialiști acreditați în management de modă, marketing, styling sau coordonare, precum și altele. Se speră ca Artcademy să aducă tușa de marketing necesară succesului în modă pe plan internațional al României.

Școala de modă este rezultatul unei colaborări între CODECS, companie locală cu experiență în domeniul studiilor de business și Mod’Spe Paris, L’Institut Spécialisé de la Mode. Datorită acestei relații, în fiecare săptămână, profesioniști din cadrul unor mărci de prestigiu în domeniu vor ține cursuri specializate la București. Conceptul a fost construit pentru a oferi studenților o aplicabilitate imediată a subiectelor, interacțiunea cu lectorii fiind considerată extrem de importantă. Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga, Chanel, Guy Laroche, Armani, Nina Ricci, Yves Rocher, Chantelle, Galeries Lafayette, Etam, Celio sunt numele mărcilor reprezentate în cancelaria Artcademy. Jean Pierre Mocho, un veteran cu o carieră de 40 de ani în domeniul modei, președinte al Mod’Spe și al Fédération Française du Prêt-à-Porter Féminin, consideră că România se bucură de o selecție de designeri foarte talentați, care ar avea un aport important pe o piață internațională aflată în continuă descreștere ca nivel al creativității.

Jean Pierre Mocho, Președinte Mod’Spe Paris și Fédération Française du Prêt-à-Porter Féminin, profesionist cu o carieră de 30 de ani în companii precum Christian Dior Lingerie, Givenchy, Carven, Balenciaga si Celine.


Primul modul de cursuri se adresează oricărei persoane cu o pasiune pentru domeniul modei, în timp ce al doilea este mai apropiat de absolvenți de liceu sau facultate care urmăresc o carieră în domeniu. Prețul unui modul ajunge la 5.000 de euro, iar cursurile urmează să înceapă pe 18 noiembrie. Mai multe detalii la Artcademy.ro

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului