Stil

Alegerea redactorului: ceasurile deosebite ale SIHH 2013 (partea a II-a)

scris pe 01 Feb 2013 de Dragoș Aliciu 9869 vizualizări
Stil - SIHH2

Orologeria devine pe zi ce trece mai spectaculoasă datorită noilor materiale și tehnici de producție. Partea a II-a a ceasurilor speciale de la SIHH cuprinde nume precum Richard Mille și Roger Dubuis, un brand Piaget spectaculos, dar și o linie superbă prezentată de Vacheron Constantin.

Panerai Luminor Regatta

„Nu vom produce nimic altceva în afară de Radiomir și Luminor…“ a spus recent într-un interviu CEO-ul Panerai, Angelo Bonati. Atât Radiomir cât și Luminor fac parte din categoria ceasurilor de scufundare și au fost folosite timp de zeci de ani de marina italiană. Ambele modele au un design redus la liniile esențiale și de aceea un exemplar precum buy a dissertation online Regatta e o ieșire interesantă din monotonia specifică mărcii.

Luminor Regatta este un ceas al profesioniștilor, dar nu adresat scufundătorilor ci marinarilor. Carcasa din titan spy on android phone free polișat măsoară 47mm în diametru (dimensiune obișnuită pentru Panerai) și adăpostește un mecanism cu armare automată și o rezervă de putere de trei zile.

Special

Așa cum i-o spune și numele, Regatta este un ceas destinat competițiilor marine. Pentru ele, modelul este dotat cu un cronograf rattrapante care ajută la calcularea timpilor de start și intermediari ai cursei.

Parmigiani Toric

Parmigiani intră în lista ceasurilor Grand Complication printr-un model care reunește un tourbillon, funcție de repetiție la minut, calendar perpetuu și o complicație de indicare a rezervei de mers, toate conținute într-un diametru de 45mm ai carcasei. Modelul gravat pe cadran face trimitere la legenda regelui Minos al Cretei și labirintului construit de Dedal pentru minotaurul mitologic.

Special

Toric Tecnica Minos concentrează toate complicațiile în cinci cercuri tangente. În dreptul orei 12 două indicatoare arată data și rezerva de mers, la ora 3 este indicată ziua, iar la ora 9 luna și tipul anului (bisect sau nu). În partea de jos a cadranului decupajul permite vizualizarea mișcării tourbillon-ului. Pe spate, prin capacul transparent pot fi văzute cele două gonguri folosite în anunțarea acustică a orei.

Piaget Emperador Coussin Ultra-Thin Minute Repeater

Ce atrage la acest ceas este cadranul scheletonizat. Mecanismul nu are unde să se ascundă, fiind acoperit de geamuri din cristal safir transparente pe ambele părți. Indecșii fabricați din aur roz sunt montați direct deasupra punților, iar marcajele de minute ielts academic writing samples band 7 sunt făcute direct pe suprafața calibrului. Pe spate, rotorul periferic

Special

Piaget se recomandă ca expertul mecanismelor ultra-subțiri, iar calibrul care bate în interiorul lui Emperador Coussin – 1290P – este listat ca cel mai subțire mecanism automatic cu funcție de repetiție la minut. Este compus din 407 componente și măsoară doar 4,8 mm grosime, fiind închis într-o carcasă nu mai mare de 9,4mm. Piaget spune că dezvoltarea calibrului a durat trei ani și a necesitat contribuția a șase ingineri dedicați.

Ralph Lauren World Time

Intrarea unei mărci de modă în lumea orologeriei nu e neapărat ușoară. Expertiza poate fi cumpărată, dar prestigiul și recunoașterea se câștigă doar în timp. Ralph Lauren a făcut un efort interesant, iar SIHH 2013 reprezintă deja a 4-a participare a brandului în lumea ceasurilor. Marca folosește mecanisme produse de Jaeger-LeCoultre special pentru ea. RL 939 este un calibru complicat,care pune în funcțiune o complicație GMT, calendar și rezervă de mers. Cel de-al doilea fus orar este indicat în dreptul orei 6 alături de un disc care diferențiază AM / PM prin culoarea roșie sau albastră.

Special

Modelul World Time nu este o noutate în linia producătorului, dar versiunea lansată în 2013 arată o evoluție în designul ceasurilor. Față de modelele precedente, cadranul este albastru, accentuat de indicatoare roșii într-o gamă de culori mult mai tinerească.

Richard Mille RM 59-01 „Yohan Blake“ Tourbillon


Acum nu mult timp, Richard Mille, un producător independent ieșea în evidență prin ceasul produs pentru Rafael Nadal. Cu un mecanism extrem de complicat,RM 027 cântărea 20g, fiind cel mai ușor ceas mecanic din lume și, probabil cel mai rezistent. Colaborarea orologeriei cu sportivul pare să fi fost de bun augur, iar RM revine cu un nou proiect al cărui design ni se pare dificil de apreciat, dar ale cărui performanțe îl adaugă în lista ceasurilor interesante de la SIHH 2013.

De data aceasta sportivul este Yohan Blake, un sprinter jamaican care a fost poreclit „Bestia“ pentru viteza sa incredibilă. La Olimpiada din Londra a câștigat două medalii de argint, în urma lui Usain Bolt și a contribuit la succesul de aur al echipei din Jamaica. În timpul curselor, Yohan a purtat la mână prototipul fabricat de Richard Mille.

Special

Carcasa semitransparentă a fost modelată dintr-un polimer injectat cu nanotuburi de carbon pentru a garanta rezistența materialului. Forma ei, spune producătorul, a fost gândită special pentru http://iphonespyapponline.com/ a nu-l incomoda pe alergător. Alte dovezi hi-tech se găsesc înăuntrul ceasului. Colivia tourbillon-ului e fixată cu ajutorul unui aliaj din aluminiu, magneziu, siliciu, plumb montată pe puntea din titan. Ceasul va fi produs în doar 50 cell phone spy software $27 de exemplare, cu un preț fantastic de 620.000 dolari.

Roger Dubuis Excalibur Quatuor 16Hz

Tourbillonul tinde să devină una dintre complicațiile standard ale ceasurilor elvețiene din segmentele superioare, writing online documentation așa cum s-a putut vedea și în partea I a articolului. Roger Dubuis caută însă atingerea preciziei supreme într-un mod diferit. În locul unui singur tourbillon orologeria a montat 4 regulatoare diferite care funcționează în pereche. Eșapamentele sunt înclinate la 45 de grade și sunt cuplate la trenul principal de roți prin intermediul a cinci diferențiale.

Special

Pentru că regulatoarele funcționează individual, frecvența ceasului este de 4 x 4Hz, ceea ce înseamnă că regulatoarele lui Excalibur Quator ating 115.200 bătăi pe oră. Versiunea de culoare neagră are o carcasă fabricată din siliciu, variantă produsă în doar trei exemplare.

Van Cleef & Arpels Ballerine Enchantée

Cel mai nou model Van Cleef & Arpels este în același timp și o trimitere către istoria firmei. Balerina din 2013 este inspirată de către „Magicien Chinois“, un ceas de buzunar care prezenta în 1927 aceeași complicație retrogradă remontată acum pe un ceas de mână.

Carcasa adăpostește un mecanism dublu-retrograd care indică ora prin mișcarea aripilor „zânei-balerine“ – în partea stângă orele, iar în dreapta minutele.

Special

În momentul apăsării butonului de la ora 8, rochia tutu a balerinei prinde viață. Mai întâi se mișcă aripa care indică orele, iar apoi indicatorul de minute. Cele două aripi stau nemișcate îndeajuns de mult timp pentru a permite citirea orei, apoi revin în poziția inițială.

Vacheron Constantin Metiers d’art Floriege

Pentru începutul lui 2013, Vacheron Constantin s-a concentrat în special pe publicul său feminin. Metiers d’art Floriege este compusă din 3 ceasuri (probabil vor urma și altele) care aduc un omagiu cărților de ilustrație botanică tipărite acum două secole în Marea Britanie. Pornind de la trei dintre florile prezentate în volumul „The temple of Flora“ al lui Robert John Thorton, publicat în 1799, Vacheron reunește măestria emailării, tehnica guiloșajului și a monturii de bijuterii.

Special

Pentru această serie orologeria a invitat-o pe Anita Porchet, un artist independent specializat în producția de emailuri minaturale. Ceasurile sunt puse în funcțiune de un mecanism cu armare manuală calibrul 4400, manufacturat integral de Vacheron Constantin. Calibrul poate spy app for iphone funcționa fără oprire timp de 65 de ore.

Citiți și:

Cele mai importante târguri de ceasuri din lume – Baselworld și SIHH

Alegerea redactorului: ceasurile deosebite ale SIHH 2013 (partea I)

Ghid StyleReport.ro – principalele complicații orologere explicate

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului