Stil

A.Lange & Söhne, cel mai titrat producător german de ceasuri, reprezentat și în România

scris pe 13 Oct 2011 de Dragoș Aliciu 20122 vizualizări
Stil - Lansare Lange

Producătorul de prestigiu al ceasornicăriei germane, A. Lange & Söhne, ajunge după o lungă așteptare și în România. Cu o istorie de 166 de ani manufactura este una dintre cele mai importante din segmentul de top al orologeriei mondiale.

La fel ca vecinii lor elvețieni, germanii produc ceasuri. Din Glashütte, un orășel cu o populație de doar 7.000 de locuitori în regiunea Erz, pornește o nișă interesantă pentru consumatorii de orologerie care urmăresc alternative la inscripția „Swiss made“. Există un spirit aparte al ceasornicăriei germane, un anumit mod de a face lucrurile, care separă și diferențiază mărcile din Glashütte de oricare altele din lume și, deasupra lor, a tuturor, există A. Lange & Söhne.

Ferdinand Adolph Lange și primul sediu al manufacturii Glashutte

Lange este singurul producător german de ceasuri care se încadrează în categoria denumită „Premium Haute Horlogerie“, un nivel de competență tehnică și măiestrie impus și susținut de marile manufacturi elvețiene precum Patek Philippe, Breguet și Vacheron Constantin. Povestea germanilor începe în 1845 sub bagheta inginerului Ferdinand Adolph Lange, omul care a fondat manufactura și a făcut din orologerie ca domeniu o tradiție în Glashütte. Stilul său elitist de a vedea lucrurile a urcat marca pe harta celor mai bune ceasornicării din lume, unde a și rămas până după terminarea celui de-al doilea Război Mondial. Între granițele RDG, atelierul a fost reorientat forțat spre producția de ceasuri de larg consum, recăpătându-și gloria abia în 1990 când o rudă îndepărtată a lui Ferdinand a reanimat brandul cu ajutorul elvețienilor.

Omagiul A. Lange & Sohne adus fondatorului, format din trei ceasuri:Lange 1 Tourbillon,  Turbograph „Pour le merite“ și 1815 Moonphase

A. Lange & Sohne 1815

Cabaret Tourbillon

Lange 31, recordul în materie de funcționare a unui ceas mecanic – 31 de zile

În ciuda legăturii evidente pe care o păstrează cu trecutul, o marcă precum Lange impresionează prin inovațiile pe care le implementează aproape cu fiecare ceas lansat. Firma este singura din lume care a împins rezerva de mers a unui mecanism mecanic la 31 de zile în condițiile în care media industriei nu trece de 2-3 zile (modelul „Lange 31“). „Cabaret“ este primul ceas cu tourbillon care poate fi potrivit la secundă datorită sistemului special care oprește regulatorul și implicit secundarul în momentul tragerii coroanei. A. Lange & Söhne se remarcă drept unul dintre puținii producători de arcuri ale eșapamentului și primul care a reușit încorporarea unui sistem fusee cu lanț alături de un cronograf rattrapante, în modelul „Tourbograph pour le merite“. „Lange 1“ reprezintă o raritate produsă în serie limitată (150 exemplare din platină și 250 cu carcasă din aur) ca omagiu adus unui ceas similar, cu un tourbillon de un minut, executat în 1900 de către Emil, unul dintre fiii fondatorului. Lista continuă cu „1815“, un cronograf cu indicatoare albastre care amintește de anul nașterii lui Ferdinand și este completată de „Zeitwerk“ sinteza perfectă dintre ferestrele mari și afișajul digital, dintre trecut și prezent.

A.Lange & Sohne Zeitwerk

După căderea cortinei de fier, România a avut de așteptat 17 ani pentru a beneficia de o reprezentare oficială a mărcii și intrarea pe piața autohtonă este o adevărată provocare: „Planificăm venirea în România de câțiva ani, A. Lange & Söhne având foarte multi fani aici. Numai capacitatea limitată de producție ne-a împiedicat să facem acest pas mai devreme” a declarat Luca Dondi, Director General A.Lange & Söhne pentru Europa de Sud-Est. Porfir Popescu, Managing Partner la Galt orologerie elve­ţiană, partenerul local Lange, are încredere în piața românească și vede un potențial mare pentru marca germană  „Oricine a avut șansa să privească peste umerii maeștrilor ceasornicari în timp ce își desfășoară complexa activitate la nivel de artă știe cât de multă măiestrie, precizie și mai presus de toate câtă pasiune ajung în ceasurile ce poartă semnătura A. Lange & Söhne. Prin urmare, este ușor de înțeles cererea tot mai mare înregistrată în rândul iubitorilor români de ceasuri în anii din urmă.” Lansarea oficială s-a făcut în cadrul unui eveniment ținut în București, care a expus întreaga colecție Lange și a beneficiat de prezența unuia dintre gravorii mărcii care a oferit publicului o demonstrație de decorare în stil german a punții calibrului.


1 comentariu

  • Bibel pe 14 Oct 2011

    “A. Lange & Sohne 1815″ mi se pare superb.Nu prea incarcat cadranul dar totusi are un stil aparte.
    Comentariul, ca de obicei intresant.
    O zi buna !

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului