Stil

5 tendințe de modă pentru sezonul primăvară-vară 2013

scris pe 28 Feb 2013 de Dragoș Aliciu 18647 vizualizări
Stil - tendinte primavara 2013

Prin comparație cu anul trecut, tendințele de primăvară ale anului 2013 ar putea fi percepute ca o actualizare subtilă a unor direcții deja cunoscute. Reîntâlnim imprimeurile orientale, folosirea intensivă a formelor grafice și deja „tradiționalul“ curent retro.

Geometric

Sezonul primăvară-vară 2013 este unul extrem de grafic. Linii, buline sau imprimeuri trompe l’oeil acoperă creațiile designerilor, aproape fără excepție. Pătratele alb-negru, asemănătoare cu „uniforma“ arlechinilor, sunt o altă direcție de abordat în 2013.

Foto: Dries van Noten, Marc Jacobs,  Max Mara, Fendi

 Japonia și China

Cumva, influențele orientale nu părăsesc niciodată moda, indiferent despre ce sezon sau tendință vorbim. Inspirația variază de la folosirea imprimeurilor specifice la copierea fidelă a croielilor chimonourilor și îmbrăcămintei asiatice. Sunt vizibili dragonii, florile și motivele hibiscus reproduse în stilul litografiilor din Tokyo, Hanoi sau Beijing.

Foto: Emilio Pucci, Prada, Bottega Venetta, Emilio Pucci, Vivienne Westwood

60’s

Curentul retro este deja o tendință cu tradiție. De la Mad Men, Magic City, Pan Am și alte seriale care privesc înapoi spre mijlocul secolului al XX-lea moda nu a mai fost aceeași. „The sixties“ sunt vizibili în creațiile Louis Vuitton, Moschino, Marc Jacobs, dar sunt prezenți măcar ca influențe în aproape toate colecțiile de primăvară.

Foto: Marc Jacobs,  Moschino,  Moschino, Louis Vuitton

Volanele

Porțiunile vălurite din material „se juxtapun cu silueta foarte angulară, poligonală a următorului sezon“, spune publicația Vogue. În funcție de colecție, volanele sunt cusute în jurul gâtului, taliei sau la mâneci.

Foto: Gucci, Givenchy, Ralph Lauren, Ralph Lauren

Decorațiuni strălucitoare

De la colecția Dolce & Gabbana pentru sezonul toamnă-iarnă 2012, mirajul firelor aurii și decorațiunilor strălucitoare a fost preluat și de case de modă precum Ralph Lauren sau Fendi.

Foto: Ralph Lauren, Ralph Lauren, Fendi

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului