Motor

Volvo prezină noua compactă premium V40 cu airbag pentru pietoni

scris pe 28 Feb 2012 de Constantin Bacheș 6661 vizualizări
Motor - Volvo cu airbag pe capota

Noul V40 va fi lansat în premieră mondială la Geneva, fiind răspunsul Volvo în fața unei concurențe formate din noul Audi A3, noul BMW Seria 1 și noul Mercedes-Benz A-Class, așteptat tot pentru această primăvară. Volvo aplică în premieră noua strategie „Designed Around You” și montează în premieră mondială un airbag exterior pentru pietoni.

Conform comunicării oficiale Volvo, noul V40 este expresia completă a luxului și a percepției scandinave. Un prim exemplu al atenției pentru detaliu îl reprezintă noua planșă de bord afișată integral pe un ecran, al cărui mesaj poate fi personalizat atât ca desen cât și ca tipuri de informație.

Șasiul a fost proiectat pentru o oferi performanțe dinamice de top iar gama de motorizări cuprinde de la alternative diesel nepoluante până la sportivul propulsor pe benzină turbo T5 de 254 CP. Noul V40 T5 demarează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Toate motorizările beneficiază de sistemul start-stop și de sistem de valorificare al energiei eliberate în timpul frânării.

Pachetul de siguranță include un nivel record de sisteme de protecție a pasagerilor, de asistență activă a șoferului dar mai ales de protecție a pietonilor. Printre premierele mondiale, Volvo anunță primul airbag destinat protejării pietonilor în cazul unui impact frontal.

Noul V40 este destinat în primul rând europenilor și urmează a fi asamblat la uzina Volvo din Belgia.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului