Motor

Veneno, cel mai scump Lamborghini construit vreodată

scris pe 05 Mar 2013 de Dragoș Aliciu 15820 vizualizări
motor  -Veneno

Fără a lua în discuție extravaganțele Orientului Mijlociu – mașini acoperite în aur și diamante – la 3,9 milioane dolari, Veneno este cel mai scump Lamborghini construit vreodată și, probabil, cel mai spectaculos. Mașina disponibilă într-o serie limitată de doar 3 exemplare are la bază platforma lui Aventador, dar un design mai apropiat de o navă spațială decât de o mașină de stradă.

Cifrele din jurul lui Veneno sunt aproape toate superlative ale industriei auto. O mașină de curse cu permisiunea de a merge pe stradă, mașina are o putere de 750 cai putere și este capabilă să atingă 100 km/h în doar 2,8 secunde. Motorul V 12 de 6,5 litri amplasat central urcă până la viteza maximă de 355 km/h conform fișei tehnice.

Dincolo de performanțe, Veneno este un spectacol de design. Lansat cu ocazia împlinirii a 50 de ani Lamborghini supercarul este disponibil în doar trei exemplare, toate deja vândute de producător. Caroseria monococă a fost modelată din fibră de carbon cu o atenție obsesivă acordată profilului aerodinamic. Veneno respectă și forma de „Y“ a farurilor extinse în aripile laterale precum și ușile cu deschidere verticală.


 Tot în tradiția supercarurilor Lamborghini, Veneno este numele celui mai puternic și agresiv taur din istoria coridelor. Numele său a devenit cunoscut în 1914 când l-a rănit mortal pe toreadorul José Sánchez Rodríguez, o vedetă a arenei Sanlúcar de Barrameda’s din Andalusia, Spania.

3 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului