Motor

Vanquish, noul vârf de gamă Aston Martin

scris pe 20 Iun 2012 de Constantin Bacheș 7220 vizualizări
Motor - aston martin vanquish

Producătorul britanic Aston Martin se pregătește să aniverseze 100 de ani de la înființare lansând GT-ul Vanquish, cel mai performant produs de serie din istoria începută în 1913. Noul bolid, care înlocuiește modelul DBS, dispune de un motor V12 de 565 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde. Prețul aunțat începe de la 235.000 euro!

Aston Martin a ales să mențină linia generală de design dar a modificat atent toate detaliile preluând majoritatea elementelor de la ediția limitată One-77, supercar prezentat în 2009 și produs în 77 de exemplare. Noul Vanquish dispune de toate „ingredientele” apreciate în segmentul sport, inclusiv suspensie adaptivă, control dinamic al stabilității și sistem „launch-control” derivat din motorsport.

Spre deosebire de modelul DBS pe care îl înlocuiește, Vanquish este mai ușor și cu 25% mai rigid grație unui exterior compus din panouri realizate integral din fibră de carbon, o premieră pentru Aston Martin. În interior, grija pentru fiecare detaliu continuă în spiritul mărcii, finisarea făcând referire la proceduri de zeci de ore pentru execuția fiecărei tapițerii din piele. Clienții au la dispoziție o configurație cu două sau cu patru locuri și un portbagaj extins la 368 l. Lista dotărilor se ridică la cel mai înalt nivel, inclusiv scaune ventilate, cameră de luat vederi pentru mersul cu spatele și sistem audio Bang & Olufsen.

Tehnic se propune un model supersport veritabil. Pe lângă motorul V12 revizuit să ofere 565 CP, Aston Martin anunță o cutie de viteze automată cu 6 trepte Touchtronic 2 și o viteză maximă de 295 km/h! Comportamentul în condiții extreme a fost studiat și optimizat pe cele mai solicitante circuite din Europa, precum Nardo în Italia și Nurburgring în Germania.

Vanquish va ajunge la primii clienți la sfârșitul anului pentru un preț anunțat în Marea Britanie ca începând de la 236.500 euro.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului