Motor

Upgrade pentru Ferrari California

scris pe 16 Feb 2012 de Constantin Bacheș 8949 vizualizări
Motor - Noul Ferrari Calfornia

Salonul auto de la Geneva va găzdui prezentarea noii versiuni Ferrari California a cărei greutate a fost redusă cu 30 kg, în timp ce puterea înregistrează un plus de 30 CP față de 2008 – anul premierei mondiale. California care acum dispune de 490 CP accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde!

La momentul lansării pe piață, California a reprezentat o premieră pentru Ferrari atât tehnic cât și din punctul de vedere al designului. Noua imagine de marcă a producătorului italian a fost dublată de un acoperiș retractabil din fibră de carbon care a clasificat modelul în categoria Coupé-Cabrio.

În 2012, la trei ani de la prezentarea inițială, Ferrari operează o serie de modificări dintre care cea mai importantă se regăsește la nivelul motorizării V8 cu injecție directă de benzină. Noile specificații indică 490 CP și un cuplu motor de 505 Nm, grație unui nou sistem de evacuare și a unor noi setări electronice.

De asemenea, implementarea avansată a unor noi tehnici de fabricație și asamblare a aluminiului în cadrul centrului de excelență Scaglietti, responsabil de construcția șasiului, au permis reducerea greutății totale cu 30 kg. Scăderea nu a implicat însă diminuarea rigidității sau a performanțelor. Dimpotrivă, California este acum mai rapidă și primește opțional un pachet denumit „Handling Speciale”, menit să confere mai multă stabilitate mașinii și să îmbunătățească manevrabilitatea în condițiile unui condus sportiv.

Pachetul estetic este și el extins cu noi nuanțe pentru culorile exteriorului, inclusiv posibilitatea unor combinații bi-colore, reinterpretări ale unor scheme clasice.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului