Motor

Thunderbike, bijuteria pe două roți

scris pe 19 Oct 2012 de Dragoș Aliciu 11968 vizualizări
Motor - Painttless

Cu un design inspirat de motocicletele de curse ale anilor ’30, Thunderbike PainTTless este un aparat construit aproape de la zero de o echipă din Germania. Nu putem spune dacă este cea mai frumoasă motocicletă din toate timpurile, dar în 2012, a câștigat premiul pentru cea mai bună lucrare pe comandă.

Motorul lui Thunderbike a pornit prima dată după 8 luni de proiectare și construcție în atelierele unei reprezentanțe

Harley Davidson din Germania. Propulsorul de 1000 cmc Harley Davidson Ironhead Sportster în doi patru timpi e singura componentă care nu a fost produsă de la zero ci împrumutată de la o motocicletă de curse. Vechi de 80 de ani, motorul a fost restaurat și pus în funcțiune cu gândul de a readuce în vogă o motocicletă etalon pentru modelele de cursă ale anilor ’30.

Thunderbike PainTTless a fost construit special pentru a participa la AMD World Championship of Custom Bike Building, un eveniment monstru desfășurat în 20 de țări diferite, pe parcursul a 32 de evenimente. De la început, constructorii și-au propus să realizeze o motocicletă ca în vremurile de mult apuse: fără piese cumpărate de pe raft!

După primele planuri pe hârtie, constructorii, o reprezentanță Harley Davidson din Hamminkeln, Germania au început să adune componentele vintage sau pur și simplu să le construiască de la 0. Apoi, suprafețele din metal au fost nichelate, anodizate, sau vopsite, astfel încât, la capătul a 8 luni de eforturi echipa Thunderbike a devenit prima din Germania care să câștige premiul pentru cea mai bună motocicletă pe comandă în 2012.

Mai multe detalii despre construcție, în limba germană, pe pagina oficială a constructorului.

4 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului