Motor

SUV-ul viitorului – Ener-G-Force

scris pe 20 Noi 2012 de Dragoș Aliciu 5853 vizualizări
Motor - Mercedes Ener-G

Atunci când a văzut pentru prima dată lumina zilei, în 1979, Mercedes-Benz G-Class a fost proiectat ca o mașină militară. La scurt timp a fost dezvoltată și versiunea civilă, dar compania își pune acum o întrebare esențială pentru viitorul modelului. Va mai exista G-Class în 2025? Mașina concept Ener-G-Force ne dă motive să credem că da.

Tema competiției de design din Los Angeles pentru care a fost dezvoltat Ener-G-Force și-a propus să ilustreze vehiculul de patrulă al poliției în anul 2025. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, mașinile vor trebui să se descurce pe drumuri sensibil mai aglomerate, traficul va fi în întregime monitorizat, iar șoselele vor răspunde dinamic nevoilor umane. Poliția va avea nevoie de vehicule adaptate, inteligente, ecologice și capabile să funcționeze pe mai multe tipuri de relief, de la asfaltul din oraș, la teren accidentat, iar succesorul din 2025 al lui G-Klasse va putea face exact asta.

Conceptul Ener-G-Force a fost proiectat pentru a funcționa ca un „cocon protector“ în jurul ofițerului de poliție. Geamurile au dimensiuni foarte mici, iar girofarele sunt integrate în capota mașinii. Polițistul are o poziție ridicată datorită jantelor mari de 20 de inci și capacitatea de a traversa orice obstacol datorită cauciucurilor supradimensionate.

Mașina este pusă în funcțiune de un motor pe hidrogen și funcționează cu apă. Vehiculul depozitează lichidul în rezervoarele de pe acoperiș, transferând-o apoi unor convertoare care extrag hidrogenul. Panourile laterale ascund baterii pentru a spori autonomia de deplasare dincolo de cei 800 de kilometri asigurați de propulsorul ecologic.

„Terra-Scan 360“ analizează permanent mediul înconjurător. Similar unui radar, sistemul depistează condițiile de drum și topografia, fiind capabil să se adapteze la rulare înainte ca mașina să ajungă în locul respectiv. Ener-G-Force își poate adapta cuplul individual pe fiecare roată în funcție de terenul pe care merge.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului