Motor

Rolls-Royce unicat – Masterpiece London 2011 Drophead Coupe

scris pe 28 Iun 2011 de Constantin Bacheș 7224 vizualizări
rolls

Rolls-Royce a pregătit un cabriolet Phantom Drophead Coupe „bespoke”, disponibil împreună cu proproiul set de genți de călătorie și o cutie pentru bijuterii în torpedou. Premiera are loc la Masterpiece London, o expoziție anuală dedicată luxului și colecționarilor de artă.

Rolls-Royce își produce integral toate modelele la fabrica din Goodwood. Doar că acum și-a propus să implice și mai mult contribuția umană și drept urmare toate detaliile unicului Masterpiece London 2011 Phantom Drophead Coupe sunt finisate manual. Misiunea: să ofere clienților cea mai exclusivistă expresie a mașinii de week-end.

Setul de patru genți de călătorie a fost gândit special pentru spațiul de bagaje iar pentru piele a fost aplicat un proces minuțios ce durează patru luni. Mai mult, pielea capătă un miros specific de tanin vegetal ce provine din amestecul de scoarță de copac, lemn și mure folosit pentru a stabiliza și colora materialul.


Rolls-Royce adaugă și o cutie pentru bijuterii proiectată de atelierele Asprey. Astfel, proprietarii își pot lua în călătorie cerceii și butonii preferați, transportând valorile în condiții de maximă siguranță. Cutia implică două zile de lucru și este realizată din aceeași bucată de piele fină tăiată în 15 segmente cu forme diferite.

O altă noutate absolută este culoarea exterioară, Mazarine Blue, pe care Rolls-Royce o prezintă în completarea ofertei deja existente pentru clienții de Phantom, de 44.000 de nuanțe diferite. Culoarea aleasă pentru cabrioletul unicat este inspirată din pigmentul natural al fluturelui cu același nume, o specie europeană ce poate fi ocazional întâlnită în sudul Angliei.


Tapițeria de piele cu textură naturală este oferită în culoarea Seashell cu porțiuni Navy Blue în contrast. Când se decapotează, modelul lasă să se observe finisările cu lemn de tec inspirate din lumea yachturilor dar și inserturile de sidef din jurul ornamentelor din lemn. La bord, toate instrumentele sunt pe fundal alb, în ton cu butoanele și ceasul amplasat central.  Exemplarul Drophead Coupe unicat este descris de Rolls-Royce ca o demonstrație completă a ceea ce poate să însemne „bespoke” în viziunea unui producător de mașini de lux veritabile.


Modelul dispune de un pachet tehnologic pe măsura imaginii. Drophead Coupe are o motorizare V12 de 460 CP capabilă să asigure o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,8 s. Viteza maximă este limitată electronic la 240 km/h. Prețul fără taxe al versiunii de serie – 386,300 euro.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului