Motor

Primul yacht Lamborghini se transformă în realitate

scris pe 12 Aug 2011 de Constantin Bacheș 10228 vizualizări
yacht l

Ambarcațiunea desprinsă parcă din viitor este rodul imaginației designerului italian Mauro Lecchi și măsoară 15 m lungime. Are toate elementele de design carcateristice mărcii Lamborghini și promite un comportament dinamic senzațional.

Primele semne că designerul Mauro Lecchi a pus la punct un proiect Lamborghini în domeniul ambarcațiunilor au apărut încă de anul trecut și se pare că primul prototip a intrat deja în faza de producție.

Modelul reinterpreteaza limbajul de design al mărcii Lamborghini, în special la exterior. Toate detaliile fac trimitere spre elementele aerodinamice de pe caroseria automobilelor, în special către silueta noului Reventon. Cel puțin în stadiul de proiect, designerul și-a propus să elaboreze un yacht cu același nivel tehnologic ridicat la care se situează modelele Lamborghini. Accentul se pune pe materialele compozite ce mențin o greutate redusă.

Interiorul continuă în aceeași temă, fiind desenat în stil minimalist de studioul de design Fenice Milano, același care a modelat numeroase modele auto de succes, de la Fiat 500 la Rolls-Royce Ghost. Arhitectura ambarcațiunii este evident inspirată din lumea sportului și oferă posibilități extinse de personalizare. Habitaclul presupune un salon, o cabină principală pentru proprietar cu baie și duș proprii și o a doua cabină pentru oaspeți.

Yacht-ul va fi oferit cu mai multe opțiuni de motorizare, însă una dintre ele va consta în două propulsoare V12 de proveniență Marini Lamborghini cu o putere de 550 CP fiecare. Amatorii de mai multă putere vor avea la dispoziție două motoare Turbodiesel de 950 CP fiecare.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului