Motor

Porsche prezintă noua generație Boxster

scris pe 12 Ian 2012 de Constantin Bacheș 5063 vizualizări
feat boxster

A treia generație a roadster-ului cu motor amplasat central Porsche Boxster aduce o nouă imagine alături de performanțe dinamice îmbunătăție comparativ cu generația anterioară. Dimensiunile au fost mărite, motoarele sunt mai puternice, dar consumul este redus cu 15% față de actualul model. Cea mai puternică versiune, Boxster S oferă 315 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în 5 secunde!

Modelul Boxster a fost primul derivat de succes Porsche ce a plecat de la filosofia lui 911 și a reușit să livreze un comportament de invidiat în formatul unui roadster veritabil. Astăzi, la 16 ani de la prima generație, Porsche anunță o continuare cel puțin la fel de spectaculoasă.

Noul Boxster este anunțat cu o greutate redusă și un ampatament mărit. Designul este evoluat în spiritul noii imagini de marcă, în special la interior unde se regăsește consola centrală ergonomică dezvoltată inițial pentru Carrera GT.

Clienții au la dispoziție două versiuni, Boxter și Boxter S, ambele motorizate cu propulsoare cu 6 cilindri de 2,7 l, respectiv 3,4 l, cărora le-a fost adăugată funcția start/stop pentru eficientizarea consumului. Boxster oferă 265 CP , cu 10 CP mai mult comparativ cu prima generație, iar Boxster S dispune de 315 CP, un plus de  5 CP față de modelul pe care îl înlocuiește. Ca transmisie, Porsche oferă standard o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, iar opțional se montează transmisia automată cu 7 rapoarte PDK. Boxster demarează de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde și consumă în medie la 7,7 l/100 km în timp ce Boxster S are nevoie de 5 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h dar consumul mediu nu depășește 8 l/100 km.

Pentru și mai multă adrenalină se poate monta pachetul opțional Sport Chrono în care a fost inclusă în premieră transmisia dinamică. Tot ca noutate, Porsche oferă pentru Boxster sistemul Porsche Torque Vectoring care se folosește de un diferențial blocabil spate pentru a controla eficient modul în care puterea este transmisă roților spate.

Noua generație Boxster va fi lansată în luna aprilie, prețurile anunțate pentru Germania fiind de 48.291 euro pentru Boxster, respectiv 59.120 pentru Boxster S.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului