Motor

Porsche Performance Drive

scris pe 24 Iul 2012 de Constantin Bacheș 5303 vizualizări
Motor - Porsche driving performance

Porsche organizează în premieră o competiție care străbate Turcia, Bulgaria, România și se încheie la circuitul de Formula 1 din Ungaria. Participanții au fost selectați din rândul presei auto și a clienților din Europa centrală și de est iar câștigător va fi echipajul care înregistrează cel mai mic consum mediu de carburant. Porsche Performance Drive durează cinci zile iar printre jurnaliștii din România se află și un reprezentant StyleReport.ro

Porsche este mai mult decât un producător de modele supersport. Evenimentele organizate și modul inedit de comunicare au făcut din marca germană un obiect de cult. Porsche Performance Drive, seria de evenimente care debutează acum, poate fi luat în calcul ca un exemplu reprezentativ. Ideea a pornit din interiorul companiei în urmă cu 6 luni. A fost răspunsul la întrebarea cum ar arăta un tur care să reia traseul legendarului tren Orient Express și, în ciuda unei infrastructuri sub nivelul occidental, să se ridice la standardele Porsche?

După calcule, teorie și mai multe repetiții ale traseului de 1500 km, astăzi conceptul este lansat. 10 echipe selectate din Turcia, România, Ungaria, Bulgaria, Elveția, Cehia, Ucraina și Polonia pornesc de la Instanbul și timp de 5 zile vor străbate un traseu spectaculos în care se regăsesc cele mai reprezentative puncte de interes din zonă.

Etapele pornesc în fiecare zi la ore fixe și trebuie să se încheie la fel de exact. Diferența se va face în funcție de consumul mediu de carburant. Mașinile de concurs sunt toate identice – Panamera cu motor diesel.

România pornește în Porsche Performance Drive cu două echipaje și are avantajul de a „juca” pe teren propriu pentru majoritatea traseului. Din cei aproximativ 1500 km, caravana va parcurge în țara noastră traseul Giurgiu – București – Sibiu – Arad, oprindu-se pentru o probă specială pe Transfăgărășan.

Porsche Performance Drive se va regăsi permanent pe StyleReport.ro dar și pe site-ul dedicat http://performance-drive.porsche.com

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului