Motor

Meritul de a conduce un Porsche nu se cumpără cu bani

scris pe 05 Iun 2013 de Constantin Bacheș 15417 vizualizări
feat pana

Drumul de la Stuttgart spre Basel cu un Porsche Panamera îți oferă șansă să experimentezi senzațiile singurei limuzine Porsche. Doar că, pe lângă o călătorie „business-class”, rolul de „proprietar” al unui automobil de 100.000 euro te expune și mentalității germane față de cine trebuie să conducă o mașină de lux.

10 comentarii

 • johnel pe 05 Jun 2013

  “frumoasa” masina… la spate seamana leit cu Pobeda(pentru initiati)

  Reply
 • dANIEL pe 05 Jun 2013

  Ma intreb … ce cutume mai poate inventa o societate ca sa bata cuie in talpa membrilor ei?

  Nu inteleg … ce f..e grijsa pe cineva ce masina conduc eu cata vrea am platit-o?

  In definitiv, un tanar de 30 de ani cu o slujba stabila si un salariu de 3000 de euro (poate si mai putin!) si-ar putea permite masina asta. Nu zic ca se justifica efortul financiar dar … daca asta-i damblaua mea de ce as astepta pana la 50 cand voi deveni doar caraghios intr-o astfel de masina (totusi sport!)?

  Reply
  • Nautilus pe 05 Jun 2013

   Ruralii catolici din Austria, Germania sau Elveţia sunt foarte conservatori şi încep să se mârâie la orice manifestare a luxului (maşină prea scumpă, costum prea elegant la o cârciumă de cartier, ceasul scos ostentativ afară din mânecă, brăţară de aur la un bărbat etc), e ca şi cum le-ai spune “m–e, băi, n-aveţi voi bani ca mine, fraierilor”.

   Reply
  • Ovi pe 05 Jun 2013

   Daca prin absurd ai putea sa o cumperi in rate pe 5 ani cu 5% dobanda ar fi 1888 Euro/luna. Casco la o asa masina ar fi cel putin 500 de euro pe luna. Reviziile anuale obligatorii 2000-3000 Euro adica sa zicem inca 200 euro pe luna. Plus impozite asigurari…Crezi cumva ca iti mai raman si bani de benzina din salarul acela grozav de 3000 ? Cine e caraghiosul acum?

   Reply
   • MM pe 07 Jun 2013

    Casco+Asigurare la o masina ca aia in Germania nu e mai mult de 2000 de euro pe AN. Daca ai istoric poate fi chiar mai putin.
    Masina fiind noua, pe perioada garantiei reviziile le primesti gratis de la dealer. Impozitul undeva pe la 450 de euro pe an.

    Iar pentru autorul articolului: In Stuttgart si prin imprejurimi masina e foarte foarte importanta si conteaza modelul. Nu e nimeni indignat daca la 30 de ani ai S-Klasse sau Panamera, de obicei e chiar un avantaj cand vrei sa inchei o tranzactie.

    Reply
 • zimbru pe 06 Jun 2013

  la noi doar cei cu bani din afaceri necurate isi cumpara asa ceva.

  Tanar de 30 de ani? Daca are un salariu de 3000 de euro, atunci are 100% studii superioare. O persoana educata are alte cu totul alte prioritati in viata: sa calatoreasca, sa isi intemeieze o familie, sa isi ia o casa. Din cei 3000 mai raman bani pentru o masina modesta, si aia luata in rate. Plus ca o masina scumpa inseamna impozite mari si o intretinere costisitoare.

  Reply
  • Nautilus pe 06 Jun 2013

   Eu aş sta niţeluş pe gânduri înainte să fac afirmaţii de genul ăsta (cum a mai fost unul pe 4tuning prin 2007 care spunea că Mercedes e cumpărat numai de ţigani, fără să se întrebe de unde sunt atâtea zeci de mii de ţigani prin Berlin sau New York :D )

   Faptul că în 2009 (primul an al modelului) s-au vândut 6 bucăţi în România şi 2350 în Germania arată că realitatea e puţin diferită.

   Reply
 • dan pe 10 Jun 2013

  Nu e vorba de varsta. Masina e un kitsch si marea majoritate a nemtilor (nu doar catolicii rurali, asta a fost tare) nu sunt de acord cu kitsch-ul si snobismul. Sunt bani aruncati la propriu. Un Porsche de 10-15 ani poti sa-l gasesti cu 2-4 mii euro. Cat o Dacia de aceeasi varsta. Deci in afara de-a epata nu foloseste la nimic. Si in Germania cat si in Anglia se vede din ce in ce mai des masini de zeci de mii de euro parcate in fata unor case amarate sau chiar blocuri cu apartamente de inchiriat. In Ro fenomenul s-a vazut imediat dupa revolutie. Cum ca si “manelizarea” se mondializeaza. Ca si prostia de altfel. In aceasta categorie intra afirmatia aia cu asigurarea de 3 mii pentru o astfel de masina.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului