Motor

Porsche lansează cel mai puternic Cayenne Diesel din istorie

scris pe 12 Sep 2012 de Constantin Bacheș 7831 vizualizări
P12_0399

Producătorul anunță lansarea celui mai puternic model diesel din istoria Porsche. Noul Cayenne S echipat cu un V8 diesel de 382 CP promite performanțe record: 0-100 km/h în 5,7 secunde, 252 km/h viteza maximă și un consum mediu de 8,3 l/100 km.

Dacă în 2009 prezența unui motor diesel la un Porsche părea un sacrilegiu, astăzi Cayenne Diesel este cel mai bine vândut model al producătorului din Suttgart. Iar, între timp, motorizare V6 de 250 CP a fost montată și pe limuzina Panamera.

Noul Cayenne, anunțat pentru începutul anului viitor, este catalogat în categoria „S” dată fiind motorizarea V8 diesel. Astfel echipat, modelul va oferi performanțe similare motorizărilor pe benzină în condițiile unui consum mediu declarat de 8,3 l/100 km. Comunicarea Porsche susține că reducerea se datorează mai ales introducerii funcției auto start/stop, o premieră mondială pentru SUV-urile cu motor V8 diesel. Autonomia, în cazul în care se optează pentru rezervorul de 100 l, poate ajunge la 1200 km cu un singur plin.

Pe lângă economie, viitorii clienți se vor bucura de un cuplu motor de 850 Nm și vor avea la dispoziție comportamentul sportiv specific unui Porsche. Specialiștii mărci au avut în vedere și obținerea unui sunet apropiat de cel produs de versiunea pe benzină. În plus, Cayenne S Diesel este anunțat ca un cărăuș ideal pentru remorcile pe care se montează ambarcațiuni sau în care se transportă cai. Capacitatea de tractare se ridică la 3,5 t.

Cayenne S Diesel este anunțat la vânzare pentru luna ianuarie 2013 la un preț în Germania de 77.684 euro.

 

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului