Motor

Porsche Cayman S Black Edition

scris pe 11 Mai 2011 de Constantin Bacheș 5898 vizualizări
porsche

Porsche continuă seria „Black Edition” cu modelul Cayman S. Totul este vopsit în negru, motorul este mai puternic iar echiparea standard satisface toate pretenţiile colecţionarilor de senzaţii rare. Ediţia este limitată la 500 de exemplare.

Principalul aport al conceptului „Black Edition” se referă la imagine. Exteriorul negru devine inconfundabil, mai ales că au fost vopsite inclusiv ornamentele care, la versiunea normală, sunt cromate. La interior, povestea continuă cu şi mai mult negru, singurele accente argintii fiind regăsite pe volan şi în zona planşei de bord. Pentru a sublinia aerul unic al maşinii, Porsche a operat un upgrade de putere al motorului, de 10 CP, care astfel ajunge la 330 CP. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează fix 5 secunde în cazul cutiei de viteze automate au două ambreiaje PDK şi un „pic” mai mult pentru transmisia manuală cu 6 trepte. Adică 5,1 secunde.

Dacă pe lista de opţionale este inclus pachetul Sport Chrono şi se activează sistemul Launch Control, performanţa se îmbunătăţeşte cu încă 0,2 secunde. Pentru viteza maximă, detaliile au fost de asemenea îmbunătăţite de dragul exclusivismului. Cayman S cel Negru atinge 279 km/h în versiunea cu transmisie manuală şi 277 km/h pentru transmisia PDK.


Lista dotărilor presupune aproape totul la pachet. Alături de un sistem Infotainment deservit de un displaz touch-screen, echiparea standard mai include faruri bi-xenon, sistem de iluminarea pe timp de zi cu LED-uri, climatizare automată, volan Sport Design, pilot automat, senzori de ploaie, oglinzi cu efect anti-orbire şi tapiţerie parţial din piele neagră. Preţul anunţat pentru Germania este de 67.807 euro.

Primul membru al familiei Black Edition a fost chiar modelul 911, prezentat la începutul anului şi care urmează a fi produs în 1911 unităţi. Apoi s-a prezentat Boxster S Black Edition, disponibil doar pentru 987 de pasionaţi. Pentru toate modelele, caracteristica de bază este culoarea, fiecare motor primind după caz şi un plus „discret” de putere.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului