Motor

Pagani Huayra – cum ia naștere un model exotic, în 15 minute de film

scris pe 21 Mar 2012 de Constantin Bacheș 11704 vizualizări
Motor - Pagani zonda documentar

După un succes de proporții mondiale cu modelul Zonda, genialul Horacio Pagani și echipa sa au conceput un al doilea „bolid” de superperformanță. Noul Huayra, prezentat anul trecut, se dezvăluie acum într-un film despre cum ia naștere un supercar alcătuit din peste 4000 de componente, fără să includem aici motorul și cutia de viteze. Viteza maximă atinsă: 370 km/h!

Producătorul exlcusivist Pagani a luat naștere în Italia în 1999, deși fondatorul este originar din Argentina iar planurile pentru Zonda, prima sa mașină, datează încă din 1993. CV-ul lui Horacio Pagani îl recomandă drept unul dintre cei mai capabili designeri din industria auto de înaltă performanță, implicat în anii 1990 alături de Lamborghini și Ferrari în dezvoltarea de modele de stradă și F1.

Noua sa creație, Huayra, se impune în segmentul auto prin performanțe, designul exterior spectaculos fiind rezultatul necesităților de ordin tehnic. Bolidul construit în mare parte din fibră de carbon cântărește doar 1,3 tone și accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde. Prețul anunțat este de 1 milion de euro și, conform informațiilor comunicate de Zonda, până la acest moment s-au înregistrat peste 80 de comenzi.

Valoarea proiectelor Zonda este recunoscută și prin parteneriatul încheiat de la început cu Mercedes-Benz AMG, tunerul german furnizând pentru Huayra un motor V12 bi-turbo de 700 CP și 1100 Nm. Vizionare plăcută!


2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului