Motor

Motocicleta Diavel, rodul colaborării dintre Ducati și Mercedes AMG

scris pe 14 Sep 2011 de Constantin Bacheș 11580 vizualizări
motor - ducati + amg

Urmare a parteneriatului cu Mercedes AMG început în 2010, Ducati a pregătit o ediție specială Diavel inspirată din lumea automobilelor supersport. Noul bolid pe două roți va fi livrat doar către un număr limitat de cunoscători, fiind considerat vârful de gamă al seriei Diavel lansate anul trecut.

Relația unică dintre Ducati și Mercedes AMG a debutat în 2010 la Salonul Auto de la Los Angeles. La început, AMG a devenit sponsor al echipei Ducati de MotoGP, iar colaborarea a evoluat spre diferite activități comune de marketing.

Ediția limitată Diavel AMG este primul produs inspirat de filosofia celor două mărci, demonstrația fiind susținută de o serie de detalii împrumutate de la supermașinile gamei AMG. Bazată pe modelul Diavel Carbon, motocicleta afișează jante cu 5 spițe specifice AMG, grile laterale pentru radiator, din fibră de carbon cu finisare din aluminiu, sistem de evacuare AMG gravat cu cele trei litere la capătul țevilor și tapițerie din Alcantara de asemenea finisată în stilul AMG.

Fiecare motor este asamblat manual și autentificat prin gravarea numelui tehnicianului responsabil, pe partea stângă a carcasei. În plus, toate motocicletele din seria specială primesc o plăcuță numerotată amplasată pe rezervor. Exteriorul este finisat în mod special în negru-mat cu doar adult stories o dungă și o parte din șasiu vopsite în culoarea specifică AMG „Diamond White Bright”.

Ediția specială Ducati Diavel AMG include o geacă de piele și o cască, personalizate cu cele două logo-uri și aceeași paletă cromatică. Versiunea de serie Diavel are un motor cu doi cilindri de 1,2 l și 162 CP. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,6 s și atinge o viteză maximă de 250 km/h. Motorul este prezent zilele aceastea la Salonul Auto de la Frankfurt.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului