Motor

Mini inspirat de Rolls Royce

scris pe 20 Apr 2011 de Constantin Bacheș 4337 vizualizări
mini

Mini prezintă cea mai luxoasă ediție limitată din istoria mărcii în colaborare cu cel mai luxuos producător de automobile din lume. Mini inspired by Goodwood face o trimitere clară spre locul unde sunt asamblate limuzinele Rolls Royce și demonstrează în același timp abilitatea programului de personalizare Mini Yours.

Versiunea specială folosește materiale, culori și accesorii autentice Rolls-Royce pentru a veni în întâmpinarea doritorilor de extravaganțe la dimensiuni confortabile pentru aglomerația din oraș. Conceptul de bază a fost să îmbine plăcerea condusului specifică oricărui mini cu excelența fabricației definitorie pentru toate modelele Rolls-Royce. Producția este limitată la 1000 de unități și va intra la vânzare în primăvara 2012.
Caracterul discret este construit pornind de la o schema de culori aparent obișnuită dar care ascunde în realitate materiale de cea mai bună calitate. În interior, planșa de bord, consola centrală, panourile portierelor și alte elemente din vecinătate au fost colorate într-o nuanță de bej aparte, Cornsilk, specifică exclusiv Rolls-Royce.
Inserturile de lemn de pe bord și din panourile portierelor sunt produse la fabrica Rolls-Royce din cele mai fine esențe de alun. Accesoriile negre, în special butoanele din interior, au fost selectate de specialiștii Rolls-Royce la un grad de calitate echivalent cu cel al limuzinelor. Inclusiv cadranele vitezometrului și al turometrului respectă aceeași rețetă.

Pentru exterior, s-a ales o nuanță originală Rolls-Royce – Diamond Black Metallic și opțional este disponibilă o culoare din portofoliul Mini – Reef Blue Metallic. Jantele de 17 inci au un design sportiv dar clasic în ton cu decizia de a vopsi plafonul și capacele oglinzilor retrovizoarea în culoarea caroseriei.

Deși profită de propulsorul de 181 CP de la Cooper S, Mini-ul inspirat de Goodwood a preferat o capotă a motorului cuminte, fără priza de aer masivă de la versiunea de serie. Performanțele dinamice rămân aceleași ca la versiunea Cooper S, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6 secunde. Inscripțiile exterioare care anunță exclusivitatea modelului sunt completate în interior de o plăcuță cu mesajul “One of 1000″. Echiparea standard este la nivelul Rolls-Royce și presupune faruri cu xenon adaptive, senzori de parcare, climatizare, computer de bord, sistem audio Harman Kardon și multe alte detalii premium.
Construcția modelului se va desfășura la uzina Mini din Oxford dar pentru forma finală au fost implicate și departamentele de design și calitate Rolls-Royce de la Goodwood alături de echipa BMW de la Munchen. În prezent, mărcile Mini și Rolls-Royce fac parte din Grupul BMW.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului