Motor

Mini Baker Street și Mini Bayswater, ediții Mini inspirate de străzi cu renume din Londra

scris pe 23 Ian 2012 de Constantin Bacheș 7144 vizualizări
Motor - Mini Baker streer

Producătorul britanic, sponsor al viitoarelor jocuri olimpice de la Londra, prezintă două ediții speciale care vor ajunge la clienți începând cu această primăvară. Modificările de ordin estetic apropie cele două mașini, cel puțin la nivel tematic, de strada celebrului Sherlock Holmes respectiv de un cartier cosmopolit din vestul capitalei.

Numele ediției MINI Baker Street este sinonim cu adresa celebrului detectiv Sherlock Holmes, personaj imaginat de Arthur Conan Doyle acum 125 de ani. Ediția Mini Baker Street se distinge din afară prin nuanța specială de gri și prin dungile negre care străbat mașina de la un capăt la altul. Jantele de 16 țoli sunt vopsite cu o vopsea neagră lucioasă, aceeași culoare ce se regăsește pe carcasele oglinzilor retrovizoare. Modelul poate fi comandat și într-o nuanță aparte de alb sau negru. Pentru versiunile Mini Cooper și Mini Cooper D, acoperișul este vopsit în negru iar în dreptul semnalizatoarelor laterale apare inscripția „Baker Street”.

În habitaclu se introduce standard o combinație personalizată de piele și stofă, cusută într-un stil tradițional britanic. Cusăturile gri deschis în contrast sunt prezente pe preșuri, pe levierul schimbătorului de viteze, pe mânerul frânei de mână și scaune. Lista echipamentelor oferite din start cu ediția Baker Street include aer condiționat, computer de bord, volan din piele, ornamente cromate, faruri de ceață și multe altele. Motorizările pe benzină disponibile sunt MINI One de 98 CP și MINI Cooper de 122 CP, în timp ce amatorii de diesel pot alege între MINI One D de 90 CP și MINI Cooper D de 112 CP. Toate versiunile sunt dotate cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte și opțional o transmisie automată cu 6 rapoarte.

MINI Bayswater preia dinamismul celei mai apreciate străzi londoneze în materie de baruri și restaurante. Ediția poartă firesc un caracter sportiv, tineresc, imprimat de culoarea exterioară albastră creată special. Jantele de 17 inci au de asemenea un design aparte. MINI Bayswater poate fi comandat și în nuanțe de negru sau gri. Alte detalii personalizate sunt acoperișul negru și dungile sport de capotă preluate asimetric și pe carcasele oglinzilor retrovizoare. În habitaclu, tapițeria din piele are o nuanță particulară de gri și este cusută în contrast, aceeași cusătură fiind întâlnită pe mânerul frânei de mână și pe schimbătorul de viteze. Echiparea standard include pedalier metalic și detalii cromate. Motorizările disponibile în ediția MINI Bayswater sunt pe bezină, MINI Cooper de 122 CP și MINI Coooper S de 184 CP, respectiv diesel, MINI Cooper D de 112 CP și MINI Cooper SD de 143 CP. În standard este inclusă cutia de viteze manuală cu 6 trepte dar opțional se montează o transmisie automată cu 6 rapoarte.

Noile ediții MINI Bayswater și MINI Baker Street reiau legătura dintre producător și Londra, o temă care până acum a fost exemplificată de edițiile MINI Camden, MINI Mayfair și MINI Clubman Hampton.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului