Motor

Mercedes-Benz Concept Style Coupe – redefinirea conceptului Sport Coupe

scris pe 19 Apr 2012 de Constantin Bacheș 9434 vizualizări
548642_12C250_12

Mercedes-Benz va prezenta la Salonul auto de la Beijing un prototip în care înglobează noua imagine de marcă în materie de sport, un model de tipul lui CLS dar cu dimensiuni mai mici.

Noul Coupe cu 4 uși are o lungime de 4,6 m și o lățime de 1,89 m, oferind o combinație de elemente de design ce vor fi integrate la toate viitoarele modele Mercedes-Benz. Conform comunicatului oficial, formele agresive și inovațiile tehnice propuse de Concept Style Coupe sunt aproape de producția de serie.

În partea frontală anticipată de noua clasă A, Concept Style Coupe oferă, în premieră, faruri în mijlocul cărora lumina de stand-by este roșie. Tot ca inovație, Mercedes-Benz a programat led-urile indicatoarelor de semnal în așa fel încât să se aprindă succesiv. Proporțiile avangardiste reprezintă o trimitere spre liniile unui coupe, caracterizat de un profil plonjat, de portiere fără rame și de lipsa stâlpului central (B). În partea din spate, forma stopurilor anunță o nouă direcție pentru viitoarele modele, iar evacuarea dublă oferă un indiciu asupra laturii sportive. Conceptul dispune de un motor de 2,0 l turbo de 211 CP cuplat la o cutie automată cu 7 trepte, iar tracțiunea se face pe toate roțile.

În habitaclu, arhitectura este o noutate pentru segmentul mediu, dar propune o împărțire prezentată deja la noua clasă A. Spre deosebire însă de modelul compact, Style Coupe aduce o poziționare diferită a planșei de bord din care pornește un tunel central până spre cele două locuri individuale din spate. Tot pentru aceiași doi pasageri, în tunel au fost integrate comenzile climatizării și un spațiu de depozitare.

Culorile alese pentru interior sunt inspirate de lumea modei, conform comunicării oficiale. Amestecul de gri și antracit vine completat de accent verzi. Majoritatea elementelor sunt acoperite cu piele iar toate detaliile cromate și butoanele împrumută, în premieră, o finisare neagră din lumea ceasurilor sport.

Forma gurilor de aerisire cu trimitere spre motoarele unui avion cu reacție își schimbă culoarea în funcție de temperatura setată. La fel ca și la conceptul care a anunțat noua clasă A, culoarea pentru rece este albastru, respectiv roșu pentru aer cald. La o temperatură medie, aerisirile se colorează în galben fluorescent pentru a se asorta cu accentele de pe scaune și bord.

Pachetul de tehnologie de la bordul conceptului se bazează pe accesul la internet. Sistemul Command Online presupune un update permanent al comenziilor și al aplicațiilor puse la dispoziția pasagerilor. Mercedes-Benz consideră că viitorul se bazează pe „cloud-computing” și ca urmare toate programele sunt stocate pe un server extern găzduit de producător. Astfel, indiferent de momentul fabricației, sistemul este mereu adus la zi prin intermediul telefonului mobil fără a fi nevoie ca mașina să ajungă la service.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului