Motor

CLS Shooting Brake – Cel mai senzual automobil de familie

scris pe 02 Iul 2012 de Constantin Bacheș 8370 vizualizări
Motor - Mercedes Shoothing break

În dorința de a relansa un curent de design pornind de la tema primului coupe cu patru uși, Mercedes-Benz prezintă versiunea Shooting Brake pentru modelul CLS. Noua siluetă preia platforma tehnică cunoscută, dar aduce un plus de utilitate binevenit amatorilor de spațiu.

Noul Mercedes-Benz CLS Shooting Brake se prezintă ca o premieră pentru segmentul coupe-urilor unde oferă cinci locuri veritabile, patru portiere și un portbagaj încăpător de 590 l, disimulat însă de linia plonjată a plafonului.

În interior, grija absolută pentru detalii vine subliniată de finisarea specială a podelei portbagajului. Spre deosebire de variantele similare oferite de ceilalți producători, Mercerdes-Benz a ales să monteze o podea din lemn de cireș american cu inserții de stejar și aluminiu. Soluția împrumutată din lumea ambarcațiunilor de lux demonstrează precizia execuției dar se dovedește și mult mai potrivită unei utilizări frecvente.

Suspensia hidraulică oferită standard menține garda la sol constantă indiferent de greutate iar bancheta se rabate pentru a permite o încărcare suplimentară. În plus, tetierele celor trei pasageri din spate pot fi coborâte cu ajutorul unui buton de către șofer pentru a îmbunătăți vizibilitatea.

Construcția din materiale ușoare menține masa la nivelul versiunii coupe. Portierele din aluminiu fără ramă la geamuri sunt cu 24 de kg mai ușoare comparativ cu cele construite din oțel și, tot din aluminiu, sunt realizate și hayon-ul, capota, aripile față și alte elemente de susținere a motorului și a suspensiei.

Paleta de motorizări este preluată de la versiunea Coupe, cu două opțiuni pe benzină și două diesel, toate cuplate la o transmisie automată cu 7 trepte, 7G-tronic Plus cu funcție ECO start/stop. Pentru amatorii de tracțiune integrală, CLS Shooting Break este disponibil cu propulsorul diesel 350 CDI sau V8 benzină, CLS 500. Varianta de bază, CLS 250 CDI, motor diesel cu 4 cilindri, oferă 204 CP și un consum mediu de 5,3 l/100 km. În cealaltă extremă, cel mai puternic CLS Shooting Brake dispune de 408 CP furnizați de un V8 bi-turbo pe benzină, capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,3 secunde.

Tehnologic, noua variantă include toată „colecția” de dotări de la CLS și S-Class, inclusiv 12 sisteme electronice de asistare a șoferului. Ca premieră pentru Shooting Brake, farurile cu tehnologie LED, lansate la versiunea Coupe, sunt acum proiectate să vireze odată cu schimbarea direcției de mers (Intelligent Light System), specificație oferită până acum doar pentru tehnologie bi-xenon.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului