Motor

Mercedes – AMG extinde gama supercar-urilor SLS cu o versiune GT

scris pe 07 Iun 2012 de Constantin Bacheș 7515 vizualizări
Motor - Mercedes SL AMG

În 2009, SLS a devenit primul model dezvoltat independent de Mercedes – AMG, tunerul de casă al Mercedes-Benz. Noul SLS AMG GT are misiunea să atragă atenția pasionaților printr-o imagine redesenată discret, 591 CP și un sprint de la 0 la 100 km/h de 3,7 secunde!

Noul SLS AMG GT se remarcă estetic prin farurile și stopurile fumurii, etrierele roșii și inscripția „GT” adăugată pe capacul portbagajului. Dincolo de aceste detalii, vizibile doar pentru cunoscători, modelul promite un nivel al performanțelor superior oricărui SLS produs până acum pentru a fi condus pe drumurile publice. Puterea motorizării V8 de 6,3 l a crescut până la 591 CP iar transmisia se face prin intermediul unei cutii de viteze automate cu 7 rapoarte și două ambreiaje. Cunoscută deja de la celelalte versiuni de SLS, transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT are acum un aport important nu doar asupra performanțelor dinamice, dar generează și emoții intense deoarece permite obținerea unui sunet inconfundabil la schimbarea treptelor.

Suspensia este de asemenea îmbunătățită. Sistemul AMG Ride Control proiectat pentru o stabilitate optimă în condiții de condus sportiv oferă șoferului posibilitatea să aleagă, în funcție de situație, unul dintre cele trei moduri de setare: Comfort, Sport sau Sport Plus. Jantele oferite standard de AMG sunt vopsite în negru mat și au 19 inci pentru față și 20 pentru spate.

Interiorul lui SLS AMG GT afișează o serie de accente sport în ton cu temperamentul versiunii. Volanul este îmbrăcat în Alcantara și este marcat cu o dungă roșie în dreptul orei 12, un detaliu specific modelelor de competiție. Planșa de bord AMG include un indicator de schimbare a treptelor cu LED-uri. Prezentată acum dar disponibilă pentru toată gama SLS AMG, noua tapițerie de piele AMG designo Exclusive Style aduce în lumea AMG cusătura în contrast în formă de romb (diamant). Modelul este preluat de pe scaune și pe panorile portierelor.

Lansarea GT-ului pe piață este programată pentru toamna 2012, prețul aunțat în Germania începând de la 204.680 euro pentru coupe și 213.010 pentru roadster.

Planurile de extindere a gamei AMG continuă în 2013 prin introducerea versiunii electrice – SLS AMG E-CELL.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului