Motor

Maserati anunță noua generație a „navei amiral” Quattroporte

scris pe 07 Noi 2012 de Constantin Bacheș 8174 vizualizări
Motor - Maserati2 copy

Al doilea producător de mașini supersport din grupul Fiat, după Ferrari, anunță noul design al limuzinei Quattroporte care urmează a fi lansată la începutul anului viitor. Noul Quattroporte reprezintă începutul diversificării ofertei de modele Maserati.

Maserati este un producător de modele sport fondat în 1914 și deținut, încă din 1993, de grupul Fiat. Istoria Maserati se leagă de performanțe remarcabile în motorsport, dar și de câteva dintre cele mai frumoase mașini din lume. Povestea renașterii Maserati datează din 1999 când, sub coordonarea Ferrari, a fost lansată o nouă generație de modele construite în noua uzină de la Modena. După un Coupé denumit 3200 GT, în 2004 a fost lansată și limuzina Quattroporte care a reunit în același produs tradiția pentru limuzine sport a mărcii și nivelul tehnologic ridicat impus de Ferrari.

A doua generație Quattroporte, pe care Maserati o va prezenta oficial la Salonul auto de la Detroit din ianuarie 2013, are ca misiune să reafirme producătorul în segmentul dominat astăzi de „Coupé-urile cu 4 uși”. Noua limuzină preia designul promovat de Granturismo și crește în dimensiuni față de modelul pe care îl înlocuiește. Cu toate acestea, au fost păstrate detalii precum grila frontală, cele trei guri de aerisire laterale și forma stâlpilor „C“. Printre noutăți sunt anunțate portiere fără rame la geamuri.

Noile motorizări sunt proiectate de inginerii Maserati și Ferrari și vor fi construite în uzina Ferrari de la Maranello atât pentru Quattroporte, dar și pentru modelele ce urmează în viitorul apropiat. Declarațiile oficiale menționează și grija pentru a proiecta o platformă tehnică capabilă să găzduiască diferite tipuri de motorizări și transmisii, ceea ce ar putea să însemne și o tracțiune integrală.

Planul de relansare al Maserati urmărește atingerea unui volum anual de 50.000 de unități până în 2015 prin deschiderea de două noi uzine pe continente diferite și lansarea de modele noi. Alături de Quattroporte, se pregătesc un SUV și, cel mai probabil, o limuzină într-un segment inferior lui Quattroporte.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului