Motor

Lexus prezintă a patra generație a limuzinei GS

scris pe 19 Aug 2011 de Constantin Bacheș 13537 vizualizări
lexus

Marca de lux a concernului Toyota – Lexus – a dezvăluit în Statele Unite, la Pebble Beach, noul model menit să concureze cu Audi A6, BMW seria 5 și Mercedes-Benz clasa E. Urmând rețeta promovată până acum, Lexus aduce o nouă imagine de marcă, promite o echipare fără precedent în segment și o motorizare hibrid pentru Europa.

Urmând a-și face debutul european la începutul anului viitor, noua generație a modelului Lexus GS a fost prezentată în premieră mondială în Statele Unite în cadrul expoziției auto de Pebble Beach.

Limuzina este gândită să concureze ofertele premium venite în primul rând din partea producătorilor germani. Tocmai și din acest motiv, comunicatul oficial o descrie drept mult mai dinamică decât generațiile precedente, cu un sistem de suspensie regândit și o structură în componența căreia intră numeroase elemente din aluminiu pentru a se menține o greutate redusă. Motorizarea prezentată la început este un V6 de 3,5 l însă pentru Europa se anunță o versiune hibrid – 450h – ce va dubla eficiența propulsorului pe benzină cu un motor electric. Versiunea hibrid va ajunge la o putere totală de aproape 400 CP și va reuși o accelerație de la 0  la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde. Sunt anunțate și o versiune sport – F – dar și versuni cu motorizări cu 4 cilindri.

Din punctul de vedere al designului, Lexus recurge la noua imagine de marcă caracterizată prin noua grilă masivă a radiatorului regăsită și la compacta CT. Farurile și stopurile beneficiază de tehnologia LED. Deși dimensiunile exterioare au rămas practic neschimbate, interiorul noului GS este mai spațios iar volumul portbagajului a fost extins cu aproximativ 25% față de generația anterioară. Forma scaunelor a fost redesenată pentru un confort ridicat iar accesul a fost optimizat grație unghiului lărgit de deschidere a portierelor. Un nou sistem de climatizare eco denumit S-Flow se folosește de senzorii de ocupare a scaunelor pentru a canaliza fluxul de aer doar spre zonele în care se află pasageri, o tehnologie aplicată în premieră pentru clasa lui GS. În echiparea standard este inclusă și o cameră de luat vederi pentru mersul cu spatele ce redă imaginile pe monitorul central din interior. Habitaclul beneficiază și de un sistem inteligent de iluminare cu tehnologie LED.

Sistemul de siguranță a pasagerilor include 10 airbaguri ca standard, inclusiv airbaguri pentru genunchi pentru șofer și pasager, airbag-uri laterale pentru pasagerii din spate și airbaguri cortină. GS oferă opțional și un sistem de pre-coliziune care utilizează informațiile venite de sistemul radar pentru a semnala iminența unui impact frontal. Sistemul include în premieră o cameră cu infraroșu care monitorizează privirea șoferului. În caz că acesta nu privește în față în cazul situațiilor de urgență, sistemul va declanșa alarma de avertizare mai repede. Dacă nici așa nu se obține o reacție, sistemul va iniția frânarea cu până la două secunde mai devreme de impact. Tot pentru siguranță, Lexus mai adaugă sistem Night Vision, Head-Up Display, sistem de monitorizare a „unghiului mort” și avertizare la părăsirea benzii de mers.

Capitolul multimedia înseamnă la bază un sistem audio Sorround 5.1 și un display de înaltă rezoluție de 8 inci pe care sunt reunite toate funcțiie facilităților din interior. Pentru modelele echipate cu sistem de navigație, Lexus montează în premieră pentru segment, un display de 12,3 inci pe care se pot afișa în paralel atât informațiile sistemului de navigație cât și restul informațiilor de la sistemul audio, de climatizare și altele. Apogeul sonorizării este reprezentat de soluția Mark Levinson cu 17 incinte acustice și tehnologia Green Edge care înseamnă difuzoare reduse ca greutate, mai economice și mai performante. Noul sistem audio produce de trei ori mai mulți watti față de generația anterioară.

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului