Motor

Lamborghini Egoista – apogeul celor 5 decenii Lamborghini

scris pe 13 Mai 2013 de Constantin Bacheș 7745 vizualizări
Lamborghini Egoista Concept

Producatorul italian a ales sa marcheze 50 de ani de performanta prezentand un supercar in care soferul se bucura singur de cei 600 CP ai motorului V10.

Lamborghini Egoista este dezvelit la doar două luni după ce salonul auto de la Geneva a găzduit premiera modelului Veneno. Producătorul italian, astăzi parte a grupului Volkswagen, și-a propus astfel să demonstreze că cele 5 decenii care au trecut de la înfiintare au fost de ajuns pentru a-i justifica o poziție de top în rândul celor mai performante mărci auto din lume.

Egoista este un proiect desenat de Walter da Silva, faimosul designer care și-a inceput cariera la Alfa Romeo, pentru ca ulterior să ajunga la Seat și mai apoi în poziția de designer șef al grupului Volkswagen. Automobilul descris drept “culmea hedonismului” are ca sursă de inspirație silueta elicopterului de luptă Apache. Pentru structura superușoară s-au folosit aluminiul și fibra de carbon. iar vopseaua

exterioară a fost aleasă pentru rezistența la semnalele radar, asemeni elicopterului Apache.

În ciuda imaginii spectaculoase și a performanțelor dorite de pasionați și colecționari, Lamborghini a anunțat că Egoista nu este de vânzare.

[nggallery id=763]

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului