Motor

Jaguar prezintă conceptul unei bărci de viteză

scris pe 02 Noi 2012 de Dragoș Aliciu 7888 vizualizări
Motor - Jag Boat

Odată cu noul model XF Sportbreak, Jaguar a prezentat și prima sa barcă de viteză. Conceptul desenat de aceiași designeri care se ocupă de proiectarea mașinilor britanice pune accent pe capacitățile de finisare ale constructorului britanic și amintește prin detalii de trecutul mărcii.

Barca Jaguar este doar un concept. Nu are preț și nici nu va intra vreodată în producție dincolo de joaca designerilor britanici pentru a atrage atenția asupra noului Jaguar XF Sportbreak. Este totuși un mod de a extinde filosofia de design a mărcii și de a pune accent pe detalii din istoria producătorului care a împlinit 90 de ani de existență.

Puse una lângă alta, ambarcațiunea și mașina Jaguar împart un limbaj comun. De altfel, ambele au fost proiectate de același Ian Callum, directorul de design al companiei. Nu a fost singur. Un specialist în designul de ambarcațiuni și o companie specializată în construcția lor au contribuit la realizarea proiectului.

„Concept speedboat“, așa cum este numită, are o carenă construită din fibră de sticlă și o punte lucrată din lemn de tec. Aripa verticală plasată asimetric e realizată din fibră de carbon și e unul dintre detaliile care amintesc de iconicul Jaguar D-Type, mașină de curse din anii ’50 care o folosea pentru stabilizare. Probabil cel mai frumos detaliu este modul în care prova se unește perfect cu parbrizul, dar conceptul este presărat și cu alte indicii ale legăturii cu Jaguar. Cabina 2+1 de culoare roșie respectă liniile habitaclului unei mașini, capacul de combustibil este preluat de la Series 1 XJ, una dintre cele mai populare linii „Jag“.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului