Motor

Ipoteze din viitorul industriei auto – mașini pentru filmele de acțiune

scris pe 08 Noi 2011 de Constantin Bacheș 11432 vizualizări
Motor - concepte

În fiecare an, Salonul auto de la Los Angeles aduce lumii imagini din viitor. Imaginația designerilor din industrie este provocată de una dintre cele mai importante competiții de profil din lume. Tema din acest an: mașina perfectă a filmelor de acțiune „Hollywood’s Hottest New Movie Car”!

Lumea saloanelor auto se împarte între Geneva, Frankfurt, Paris și Detroit. Dar iată că America se ambiționează să conteze în calendarul anual și cu expoziția de la Los Angeles. Aici, în fiecare an, de 8 ani încoace, a doua zi de presă este dedicată designului. Competiția „artiștilor responsabili de visele pasionaților de mașini” reunește pentru ideile celor mai importante studiouri de design auto din lume alături de tineri independenți. Lucrările sunt depuse on-line pe site-ul www.laautoshow.com, iar jurizarea revine în grija unui consiliu format din 12 profesioniști din domeniu.

Pentru 2011, tema concursului se referă la imaginea viitoarei mașini din filmele de la Hollywood, iar concurenții au gândit adevărate pelicule în care personajele umane se prezintă alături de personaje pe patru roți. Până la acest moment, au răspuns provocării designeri de la producători germani, japonezi și americani. Propunerile lor vor fi evaluate pe baza a diferite criterii precum modul în care mașina se leagă de public sau de marcă în sine, caracterul deosebit al modelului sau combinația unică dintre poveste, mașină și personaj.

Honda IH (intelligent horse) // Honda Research and Development Americas, Inc.

Film: High Noon

Pentru scenariu, Honda își duce audiența sute de ani în viitor, într-o lume zdruncinată de impactul cu o cometă gigantică. Căldura rezultată a distrus tehnologia, infrastructura și viața așa cum sunt cunoscute ele în prezent. Cei câțiva supraviețuitori rămași sunt nevoiți să își revină rapid. Câțiva oameni de știință au creat un vehicul care are rol de companion și protector în mediul ostil. Pentru realizarea lui s-au folosit ca inspirație legenda și rămășițele unei creaturi antice numite „cal”.

Mercedes Silver Arrow // Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc.: Advanced Design Center California

Film: Silver Lightning

Ca un omagiu adus celor 150 de ani de inovație și excelență auto, studioul Mercedes-Benz Advanced Design din America de Nord a creat o poveste cu două personaje tehnice care ajung în perfectă armonie între siguranță și stil: modelul de curse reprezentativ Silver Arrow și prea puțin apreciatul Crash test dummy. Doar că interpretarea modernă a bolidului Silver Arrow preia proporțiile modelelor din 1930 și ale primului SLR din 1950.

Smart 341 Parkour // Mercedes-Benz Advanced Design Germany

Film: Annie get the Grannies!

Într-o lume în continuă schimbare, reporterul Annie Angle din orășelul Cantpark pleacă în căutarea unor roboți dispăruți la volanul mașinii ei speciale, un Smart care o ajută să se deplaseze ușor, să găsească mereu un loc de parcare și să își exercite meseria așa cum știe ea mai bine. Textura hexagonală a roților este reglabilă pentru a oferi patru moduri de condus: normal pentru drumuri clasice, zbor pentru a survola străzile de sus și cățărare pentru a urca cu mașina pe pereții zgârie-norilor.

Hyundai Stratus Sprinter // Hyundai Design North America

Film: Countess of Siberia

Contesa Elena este născută la Moscova în 1829 din părinți vampiri. A devenit membru al rețelei sovietice de spionaj în timpul celui de al doilea război datorită simțurilor sale și a abilității de a călători pe întuneric. După război a pornit în misiunea de a opri efectele negative ale comunismului pe glob și se folosește de două vehicule – un MPV denumit Hyundai Stratus Sprinter și de o navă DB Atlant Airship care îi servește ca și casă și stație pentru MPV.

Maybach Berline // Mercedes Interior Design Studio, Germany

Film: Cenușăreasa

Imaginația designerilor Maybach a extins marca în povestea Cenușăresei. Aici Cindy, personajul principal, lucrează toată ziua în atelierul tatălui ei, inginer de mașini, în timp ce mama vitregă, fostă actriță, și surorile vitrege se distrează la Billionares Club. De ziua ei, Cindy primește de la tatăl ei o rochie frumoasă și permisiunea să iasă în oraș cu noul prototip Maybach. Bazată pe dimensiunile unui GL, modelul folosește propulsie alternativă și este o reinterpretare a trăsurii berline. Comandarea se face prin intermediul unei legături la satelit cu un centru de pilotare virtuală.

Subaru Horizon // Subaru Design Tokyo Studio

Film: Divided

Pentru Subaru, acțiunea se petrece într-un viitor de peste 200 de ani în care mișcarea Pământului de rotație a fost întreruptă iar planeta a fost separată în două emisfere distincte. Emisfera de zi și cea de noapte. Oamenii trăiesc în zona de noapte într-o civilizație super dezvoltată, departe de razele soarelui dăunătoare datorită valurilor electromagnetice. Dar, pentru a supraviețui, au nevoie de energia furnizată de un mineral cristalizat pe care îl pot procura numai de pe emisfera de zi. Așa se face că o echipă de super-eroi se urcă la bordul unui Subaru unic proiectat special să reziste mediului ostil.

Rezultatele finale vor fi comunicate pe 17 noiembrie în cadrul Salonului auto de la Los Angeles. Mai multe detalii, pe site-ul oficial al competiției.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului