Motor

Infiniti EMERG-E, cu totul alt fel de supercar

scris pe 07 Mar 2012 de Constantin Bacheș 7503 vizualizări
Motor - infiniti e-merge

Într-un salon auto dominat de modele cu prea mulți cilindri, Infiniti face o propunere pentru viitorul apropiat. EMERG-E este un concept de supercar cu 402 CP, furnizați de combinația inteligentă dintre un motor convențional de capacitate mică și două motoare electrice.

EMERG-E înglobează tehnologia unui viitor mai apropiat decât credem. Prezentarea de la Salonul auto de la Geneva a creat un val pozitiv pe care, în mod sigur, producătorul japonez va încerca să îl amplifice prin debutul modelului în producția de serie. Mașina măsoară 4,464 m și este prima interpretare a noii imagini de marcă Infinti în acest segment de piață.

EMERG-E recurge la schema de amplasare a motorului în partea centrală a șasiului, o rețetă specifică celor mai performante mașini de stradă, precum Lamborghini sau Bugatti. Puterea de 402 CP este furnizată de soluția hibrid formată din două motoare electrice și un motor cu 3 cilindri convențional, menit să încarce cele două baterii cu tehnologie Li-Ion.

Deși nu înglobează o soluție clasică, bazată pe un propulsor V8 sau V12, performanțele dinamice anunțate pentru EMERG-E clasează conceptul în topul segmentului super-car. Accelerația de la 0 la 100 km/h ar dura cel mult 4 secunde, iar demarajul de la 0 la 200 km/h nu ar trebui să-i ocupe șoferului mai mult de 30 de secunde. În același timp, emisiile poluante nu depășesc nivelul de 55 g/km atunci când funcționează și motorul pe benzină, iar în condiții de rulare exclusiv electrică, cu emisii poluante 0, EMERG-E oferă o autonomie de 50 km.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului