Motor

Hotelul pe șase roți – Marchi palazzo

scris pe 14 Oct 2011 de Dragoș Aliciu 31811 vizualizări
Motor - rulota

Arată ca un prototip, dar a trecut de mult de acea fază a proiectului. La 12 metri lungime, o greutate de aproape 20 de tone și 510 cai putere, vehiculul Marchi Mobile din seria eleMMent este o rulotă care mută confortul unei locuințe cu toate dotările pe roți.

Fără exagerare, designul rulotei Marchi are ceva din aerul unei căști de stormtrooper din Star Wars și o locomotivă futuristă. Lucrarea îi aparține lui Luigi Colani, un designer care nu și-a dorit doar să uimească ci și reușit reducerea consumului de combustibil cu până la 25% în comparație cu un vehicul de dimensiuni asemănătoare. Desenul versiunii palazzo împrumută ceva și din designul unui avion personal sau al unui yacht. Are chiar are și o scară retractabilă care permite accesul înăuntru într-un mod identic cu al celor două vehicule.


Chiar dacă spațiul interior este în mare parte configurabil de către client, suprafața de 30mp folosibili rămâne o constantă. I se adaugă o „terasă“ de 20mp pe acoperișul rulotei, care se activează prin apăsarea unui buton și care beneficiază de încălzire prin podea, un mini-bar, sistem multi-media și un aparat de făcut gheață.

Podelele sunt construite din lemn, la fel ca și mobilierul modular. Canapeaua este reglabilă electric, luminile ambientale programabile separat, iar informațiile importante apar pe un touch-screen care permite reglarea temperaturii sau vizualizarea camerelor de luat vederi, plasate în locurile importante. Marchi palazzo este împărțit într-un dormitor principal, o cameră de zi și o toaletă.

Capacitățile tehnice ale vehiculului sunt aceleași pentru „palazzo mobile home“, „VIP“ și „promotion vehicule“, toate cele trei versiuni de piață ale rulotei – un motor de 510 cai putere cu transmisie automată, la care se adaugă un sistem de evacuare dual sport și o direcție asistată electric. În plus, proprietarul are de ales între diferitele designuri ale cock-pit-ului care poate semăna fie cu o cabină de mașină sport, fie cu puntea unui yacht. Prețul nu a fost comunicat de către producător, dar cel mai probabil variază mult de la variantă la variantă datorită posibilităților mari de personalizare a ofertei de la client la client.

4 comentarii

 • Sakura pe 15 Oct 2011

  Forma aceasta de cabină am mai văzut-o la n prototip de camion Renault acum mulţi ani.

  Observ că în pozele din exterior stergătorul de parbriz este unul oscilant, în timp ce în fotografia din interior apare un sistem de trei stergătoare rotative.

  Reply
  • gica pe 15 Oct 2011

   am vazut si eu unul de genul asta in Germania, dar aa era de fapt TIR nu rulota. capul de TIR arata ceva in genul asta, cu stergatoare rotative. arata interesant si oarecum mai bine ca asta.

   Reply
 • Gica pe 17 Oct 2011

  Foarte interesant

  Forma cabinei este similara cu a unui prototip de la Mercedes,au incercat acum cativa ani 10 sau mai mult,o cabina de genul acesta care de altfel a sicirculat o perioada prin Germania.
  Ca si caracteristici de design ale home mobile ului,sunt foarte reusite.

  Cred ca si pretul este pe masura.

  Reply
 • Horia pe 19 Oct 2011

  Forma futuristă a acestui tip de camion\cap tractor a fost concepută de designerul german Luigi Colani şi s-a materializat pentru prima dată în 2002. De pe urma acelui concept s-au realizat mai multe vehicule “road legal” (cunoscute sub denumirea Colani Trucks) printre care şi camionul de prezentare Samasung care a facut un tur şi la noi în ţară prin mai multe oraşe în 2009-2010 (http://youtu.be/Z7Wu7AvD3zc).
  Design-ul este inspirat de formele naturii şi este orientat spre eficientizarea aerodinamicii şi reducerea consumului de combustibil.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului