Motor

Frankfurt Update: Smart prezintă conceptul Forvision

scris pe 01 Sep 2011 de Constantin Bacheș 11323 vizualizări
conceptul smart forvision

Prototipul Forvision anunță lansarea de anul viitor a noului model ForTwo ce urmează a fi dotat cu propulsie electrică, cu celule solare pe plafon și cu roți din plastic. Pentru a dezvolta cele mai ușoare materiale, smart a apelat la suportul companiei BASF, lider mondial în industria chimică.

Conceptul beneficiază de noua imagine de marcă smart din punctul de vedere al designului și de propulsie exclusiv electrică la nivel tehnic. Panoul solar de pe plafon alimentează suplimentar motorul electric pe baterii de care beneficiază mașina. Aportul companiei BASF se vede în dezvoltarea unor materiale revoluționare, cu greutate redusă, dar la fel de rezistente precum soluțiile clasice.

Roțile din material plastic ale prototipului Forvision sunt fiecare mai ușoară cu 3,3 kg decât o jantă obișnuită din aluminiu. Pentru construirea compartimentului de pasageri și portierelor a fost folosită o rășină epoxidică ranforsată cu fibră de carbon care scade cu până la 50% greutatea structurii în  comparație cu oțelul și este cu 30% mai ușoară decât aluminiul. Lista inovațiilor include și un material textil folosit pentru scaune care înlocuiește soluția clasică de încălzire pe timp de iarnă.

A treia generație smart ForTwo va fi construită pe o nouă platformă tehnică cu tracțiune pe roțile din spate, dezvoltată de grupul Daimler alături de Renault-Nissan.

2 comentarii

 • AlinN pe 01 Sep 2011

  Semne rele secolul are: “lista inovațiilor include și un material textil folosit pentru scaune care înlocuiește soluția clasică de încălzire pe timp de iarnă”.

  Reply
 • bubu pe 01 Sep 2011

  ah, m-am indragostit pe loc!
  daca-l dau (otomobilul) cu 3-4.000 euro, imi vind acareturile si-l iau! :)

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului