Motor

Frankfurt Update: Peugeot HX1, un MPV hibrid pentru viitor

scris pe 30 Aug 2011 de Constantin Bacheș 4816 vizualizări
peugeot feat

HX1 este propunerea Peugeot pentru un automobil premium de 300 CP capabil să transporte 6 pasageri la cel mai înalt nivel de confort cu un consum mediu de 3,2 l. Conceptul dispune de tracțiune integrală iar jantele își schimbă forma în mers pentru a optimiza performanțele dinamice.

Designul monovolumui HX1 continuă în spiritul întâlnit deja la modelul de serie 508 dar ideea de a acomoda 6 pasageri a necesitat o caroserie alungită de aproape 5 m. Pentru a avea un coeficient aerodinamic foarte scăzut, conceptul dispune de jante cu 7 spițe care se deschid în mers pentru a forma o suprafață plană iar în partea din spate, pe hayon, au fost amplasate un eleron și două spoilere extensibile la viteze de peste 100 km/h.

O premieră pentru Peugeot este modul de deschidere al celor 4 portiere gândite să faciliteze accesul celor 6 pasageri. În interior s-a apelat exclusiv la materiale premium, precum inserții de stejar în care au fost integrate fibre optice. Displayurile touch-screen sunt completate de o consolă centrală cu marmură ce include un mini-bar și un espressor.

Șoferul se poate acomoda confortabil grație volanului reglabil electric care își schimbă automat poziția atunci când se optează modul „cruise”. De asemenea, informațiile afișate pe display-ul central se configurează în funcție de preferințe.

HX1 este propulsat de sistemul hibrid diesel-electric Peugeot Hybrid4 ce urmează a fi lansat deja în producția de serie la 3008 și 508 RXH. Pentru acest monovolum, motorul diesel de 2,2 l și 204 CP transmite cuplul spre roțile din față prin intermediul unei cutii automate cu 6 trepte în timp pentru roțile din spate a fost montat un motor electric de 95 CP. Sistemul ce furnizează în total 300 CP poate fi încărcat de la o priză normală şi funcţionează exclusiv electric până la viteze de până la 30 km/h.

Pantofii asociaţi conceptului Peugeot sunt o creaţie a designerului Ed Hardy.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului