Motor

Frankfurt Update: Patru noi modele Audi în segmentul supersport

scris pe 31 Aug 2011 de Constantin Bacheș 9883 vizualizări
audi S7

Audi a pregătit versiuni sportive S pentru toate modelele noi din gamă. Astfel, Salonul va oferi în premieră mondială noile S6 și S6 Avant, noul S7 Sportback și noul S8. Toate sunt propulsate de un nou motor V8 bi-turbo care oferă 420 CP pentru S6 și S7 și 520 CP pentru S8.

Față de generațiile anterioare de S6 și S8, Audi adoptă acum o nouă politică și înlocuiește motorizarea V10 cu un V8 bi-turbo de ultimă generație, mai puternic și mai economic cu până la 25%. Astfel, S6 ș S6 Avant primesc indicativul 4.0 TFSI la pachet cu 420 CP și 550 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 4,8 secunde iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Nivelul consumului mediu se situează la nivelul de 9,8 l/100 km. Rezultatul este asigurat de o serie de tehnologii precum implementarea sistemului start-stop și sistemul de management al funcționării motorului „cylinder on demand”.

Audi S6 Avant

Atunci când sunt dezactivați, 4 dintre cei 8 cilindri se activează automat sistemul Active Noise Cancellation care monitorizează cu ajutorul a 4 microfoane sunetul din habitaclu si trasmite un zgomot de anulare prin intermediul difuzoarelor. Rezultatul obținut este descris ca extrem de silențios și plăcut pentru pasageri. S6 și S6 Avant beneficiază de sistemul quattro și de o cutie de viteze secvențială S tronic cu 7 rapoarte, opțional oferindu-se și un diferențial sport. Suspensia special preparată coboară modelele cu 10 mm iar în plus șoferul alege unul dintre cele 5 setări de condus care implică carcateristici diferite pentru asistarea direcției, momentul de schimbare a treptelor și duritatea amortizoarelor. Exteriorul este personalizat printr-un eleron specific în partea din spate și patru evacuări, paleta de culori oferind 8 nuanțe specifice inclusiv albastru Estoril și arginitu Prism. La interior se oferă opțiunea pentru scaune confort cu memorie și scaune sport specifice modelelor S cu tetiere înglobate.

Audi S7 Sportback

Pentru S7 Sportback, V8-ul de 4,0 l bi-turbo oferă tot 420 CP și 550 Nm fiind capabil să asigure o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde. Consumul mediu este de 9,7 l/100 km, grație tehnologiei „cylinder on demand”. La fel ca și la S6, cutia de viteze este S-tronic cu 7 rapoarte iar standard S7 vine echipat cu jante de 19 inci.

Audi S8

Noul S8 are sub capotă același V8, dar este setat să livreze 520 CP și 620 Nm, devenind astfel cel mai puternic model din gama S. Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 4,2 secunde iar viteza maximă este de 250 km/h. Consumul mediu a fost redus cu 23% față de vechiul S8 cu motor V10 și astfel se obține acum un rezultat de 10,2 l/100 km. Diferit față de S6 și S7, cutia de viteze montată la noul S8 este Tiptronic cu 8 rapoarte iar jantele oferite în echiparea standard sunt de 20 de inci. Alătuiri de o listă extinsă de dotări incluse în oferta de bază, vârful de gamă oferă opțional sistemul Audi pre sense care detectează starea de oboseală a șoferului și îi recomandă oprirea pentru odihnă. La capitolul audio, este disponibil sistemul Bang&Olufsen Advanced System de 1400 W cu 19 difuzoare.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului