Motor

Frankfurt Update: Noul Mercedes-Benz B-Class

scris pe 25 Aug 2011 de Constantin Bacheș 9052 vizualizări
seria b

A doua generație a modelului B păstrează arhitectura de monovolum, dar vine cu o imagine nouă și o serie de echipări super-premium ca tehnologie, dar mai ales ca opțiuni de personalizare. Chiar dacă este în clasa compactă, B-ul are acum în echiparea standard sistemul PRE-SAFE care anticipează și pregătește pasagerii în iminența unei coliziuni.

Noul B se face remarcat prin imaginea redesenată, dar mai ales prin grija pentru aerodinamică pe care Mercedes-Benz o anunță printr-o serie de detalii regăsite la nivelul exteriorului. Înălțimea a fost redusă cu aproape 5 cm față de generația anterioară în timp ce poziția scaunului în raport cu drumul a fost de asemenea coborâtă în dorința de a facilita accesul la interior.

Ca răspuns la solicitările clienților, poziția de așezare a fost regândită pentru a avea o înclinare redusă, iar spațiul pentru cap a fost de asemenea îmbunătățit. Distanța de 1047 mm este anunțată de Mercedes-Benz ca una dintre referințele segmentului. Cea mai importantă victorie se înregistrează însă la nivelul spațiului pentru picioarele pasagerilor din spate, unde distanța de 976 mm reprezintă etalonul clasei, o distanță de altfel mai mare decât în S-Class sau E-Class. Opțional, B primește si sistemul Easy-Vario-Plus care permite reorganizarea interiorului pentru a acomoda transportarea unor obiecte voluminoase.

Grija pentru finisări este evidentă încă din imagini. Noul model are acum acces la dotări super premium cum ar fi bordul îmbrăcat în piele, clienții având libertatea de a alege între patru nivele de echipare, Chrome, Sports, Exclusive și Night. Display-ul sistemului multimedia este disponibil în două dimensiuni, 5,8 sau 7 inci iar noul B poate fi comandat și cu opțiunea Comand Online cu acces la Internet, opțiune împrumutată de la clasele mari.

Paleta de motorizări include noi alternative pe benzină și diesel alături de o transmisia manuală cu 6 trepte sau, în premieră, o cutie de viteze automată secvențială cu 7 trepte și două ambreiaje. Noul B oferă la început un propulsor cu benzină de 1,6 l cu o putere de 122 CP sau 156 CP. În varianta diesel, B-Class cu motor de 1,8 dispune de 109 CP sau 136 CP. Comunicatul oficial menționează și că arhitectura trenului de rulare a fost prevăzută să acomodeze soluții alternative de propulsie.

Suspensia este reproiectată pentru obținerea unui comportament dinamic în ton cu silueta redesenată. Centrul de greutatea a fost coborât cu 20 mm, fiind îmbunătățit și sistemul electronic de control al stabilității, ESP. Securitatea pasagerilor primește un ajutor substanțial prin dotarea cu un sistem complex de avertizare în situația unei posibile coliziuni. Avertizarea se face atât vizual cât și acustic iar în același timp sistemul de frânare este pregătit pentru a interveni cu putere maximă. În premieră pentru clasa compactă, Mercedes-Benz adaugă standard și sistemul Pre-Safe pe care l-a introdus inițual la S-Class în 2002. Pre-Safe are grijă să pregătească mașina și poziția pasagerilor în momentul în care se ajunge într-o situație limită.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului