Motor

Frankfurt Update: Noul Jeep Grand Cherokee SRT8 ajunge în Europa

scris pe 31 Aug 2011 de Adrian Laibner 5489 vizualizări
jeep

Cel mai puternic Jeep Grand Cherokee din istorie, noul SRT8 de 470 CP, este pregătit să ajungă oficial la clienții europeni. Anunțat cu un comportament dinamic fără precedent pentru Jeep, vârful de gamă atinge o viteză maximă de 250 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde!

Jeep Grand Cherokee SRT8, premieră a acestui an, beneficiază de aportul unui nou motor V8 HEMI de 6,4 l și 470 CP produs de grupul Chrysler, cu 50 CP mai puternic față de V8-ul HEMI de 6,1 l pe care îl înlocuiește. Un progres important îl reprezintă și extinderea plajei de turații pe care motorul poate funcționa doar cu 4 cilindri pentru a optimiza consumul mediu până la nivelul unei autonomii de 720 km parcursi cu un singur rezervor.

Pentru a se asigura că repectă promisiunea de a fi cel mai dinamic Jeep din istorie, Grand Cherokee SRT8 beneficiază de o suspensie preparată de SRT și administrată de noul sistem Jeep Selec-Track care setează în paralel mai multe coordonate ale trenului de rulare pentru a adapta mașina la diferite situații de utilizare. Prin simpla rotire a unui comutator, șoferul poate alege între modul Auto, Sport, Tow (modul de tractare), Track (modul de circuit) și Snow. Jeep beneficiază și de sistemul de tracțiune integrală Quadra-Trac grație căruia întreaga putere poate fi transferată unei singure roți pentru a se menține traiectoria dorită în condiții de aderență scăzută. În plus, SRT8 este echipat cu diferențial electronic cu alunecare limitată care îmbunătățeste manevrabilitatea. Versiunea sport are acum și un sistem de frânare Brembo ale căror peformanțe se regăsesc de obiecei în segmentul supercarurilor de genul Ferrari sau Lamborghini. Noul Grand Cherokee SRT8 se oprește de la 100 km/h la 0 în 35 m.

Modelul este coborât cu 2,5 cm față de restul versiunilor de motorizare și se remarcă prin spoilerul frontal masiv în care au fost integrate luminile de zi cu tehnologie LED. În partea din spate, influența stilului SRT este subliniată de eleronul specific de pe hayon și de evacuarea dublă, în spoiler fiind înglobat și un difuzor de aer.

În interior, noul SRT8 oferă o atmosferă sport conturată prin numeroase detalii precum padelele de schimbare a treptelor montate în spatele volanului multifuncional. Tapițeria din piele respectă stilul modelelor SRT cu accente din fibră de carbon la nivelul planșei de bord și în panourile portierelor. Securitatea și confortul pasagerilor sunt asigurate de o listă de 45 de echipamente oferite standard printre care Cruise Control Adaptiv, ABS adaptabil în funcție de suprafeța de rulare, sistem de monitorizare a „unghiului mort”, sistem de asistare la frânarea de urgență, sistem de avertizare în cazul iminenței unei coliziuni, sistem keyless-go și sistem de navigație cu posibilitatea comandării vocale. Opțional, Grand Cherokee SRT8 primește un pachet de entertainment complet pentru locurile din spate și noul sistem audio sorround Harman Kardon de 825W cu 19 difuzoare.

La momentul lansării în America, s-a făcut mențiunea că fiecare proprietar al unui model SRT primește o zi de instructaj profesional, sesiunile urmând a fi organizate pe tot parcursul anului pe diferite circuite. Suntem curioși să descoperim oferta echivalentă pentru viitorii proprietari europeni!

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului