Motor

Frankfurt Update: Se descoperă noul Bentley Continental

scris pe 24 Aug 2011 de Constantin Bacheș 4519 vizualizări
bentley coupe feat

În galeria supercarurilor care urmează să se lanseze la toamnă, Bentley GTC prezintă o soluție cabrio pentru cine își dorește să călătorească la cel mai înalt nivel. Noul GTC oferă o motorizare de 575 CP și ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde. Prețul anunțat este de 170.000 euro.

Urmând prezentarea versiunii Coupé de la începutul anului, gama Bentley Continental este acum completată de alternativa Cabrio. Producătorul britanic, parte din grupul VW, rămâne conservator și apelează încă la un acoperiș textil pe care îl descrie drept soluția ideală ca izolare fonică a habitaclului.

Imaginea exterioară este una mult mai îndrăzneață comparativ cu generația anterioară prezentată în 2006. În partea frontală se disting în primul rând luminile de zi ce folosesc tehnologia LED. Roțile oferite standard au dimensiunea de 20 de inci iar opțional, în premieră pentru GTC, clienții aleg între trei modele de jante de 21 de inci.

Cabrioletul cu patru locuri veritabile este acum mai spațios și beneficiază de aportul de confort și finisare regăsit la Continental GT. Personalizarea standard a interiorului se face alegând dintre cele 17 culori sau 6 combinații cromatice oferite pentru piele și completate de o serie de 7 tipuri de inserții de lemn, toate produse de artizanii Bentley direct la fabrica de la Crewe.

Latura practică a fost de asemenea optimizată, oferind mai mult loc pentru picioare, noi spații de depozitare și un nou sistem infotainment cu touch-screen. Echiparea audio premium apelează la specialiștii în acustică Naim. Pentru zilele răcoroase în care se dorește totuși o plimbare descoperită, Bentley introduce echiparea Neck Warmer.

Preluând platforma tehnică a noului Continental, cabrioletul beneficiază de o stabilitate ridicată și o redistribuire a tracțiunii integrale de 40% pentru roțile față, respectiv 60% pentru spate. Performanțele dinamice profită de un plus de putere de 15 CP față de generația anterioară și de cuplul motor de 700 Nm, cu 50 Nm mai mult comparativ cu versiunea pe care o înlocuiește. Cutia de viteze secvențială cu 6 trepte este anunțată ca fiind cu 50% mai rapidă. Astfel pregătit, noul Continental GTC cu motor W12 atinge o viteză maximă de 314 km/h și va ajunge în showroom-uri la sfârșitul anului.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului