Motor

Frankfurt Update: Noul Audi A8 hibrid va consuma 6,4 l/100 km

scris pe 24 Aug 2011 de Constantin Bacheș 8035 vizualizări
audi a8

Audi prezintă o nouă versiune a limuzinei A8 propulsată de un motor pe benzină 2.0 TFSI și de un motor electric. Puterea totală a sistemului ajunge la 245 CP dar nu depășește un consum mediu de benzină de 6,4 l/100 km. A8-ul hibrid poate funcționa și exclusiv electric pe o distanță de trei km cu o viteză medie de 60 km/h.

Cea mai ecologică versiune a modelului A8 folosește un motor pe benzină de 211 CP și un motor electric de 54 CP pentru. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 7,7 secunde iar viteza maximă atinge plafonul de 235 km/h. Performanțele specifice în mod normal unui motor convențional cu 6 cilindri vin la pachet cu un consum mediu scăzut de 6,4 l/100 km și emisii de Co2 de sub 148 g/km. A8 beneficiază și de avantajul unei structuri din aluminiu, cu aproximativ 240 kg mai ușoară față de modelele concurente cu structură din oțel.

A8 hibrid poate rula doar cu energie electrică pe o rază de până la 3 km și cu o viteză constantă de 60 km/h. Șoferul are la dispoziție trei moduri de condus: regimul EV oferă prioritate propulsiei electrice, în D se preferă o combinație eficientă a ambelor motorizări iar în Sport se impune un regim alert. Hibridul are 5 faze de funcționare în care implică doar motorul TFSI, doar motorul electric sau amândouă. Situația este permanent monitorizată de pasageri prin intermediul a două displayuri din interior.

Sistemul se folosește o baterie cu tehnologie Li-Ion cu o greutate de 36,7 kg. Pentru siguranță, Audi a amplasat bateria în portbagaj într-o zonă pe care o consideră ca fără riscuri în caz de accident și i-a atașat un sistem performant de răcire cu aer.

Estetic, A8 hibrid este individualizat prin jantele de 18 inci standard sau 19 inci opțional. Pe aripi pare inscriptia Hybrid iar culoarea exterioară Arctic Silver este oferită doar pentru această versiune. În echiparea standard au mai fost incluse suplimentar climatizarea cu trei zone, farurile cu LED-uri și sistemul audio Bose.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului