Motor

Frankfurt Update: Noul coupé sport Jaguar C-X16

scris pe 07 Sep 2011 de Constantin Bacheș 13229 vizualizări
motor - jaguar cx

Jaguar prezintă informațiile oficiale ale celui mai mic model din gamă. Noul C-X16 este propulsat de un sistem hibrid capabil să furnizeze până la 475 CP, iar accelerația de la 0 la 100 km/h durează 4,4 secunde. Gândit ca un rival pentru Porsche, C-X16 atinge o viteză maximă de 300 km/h!

Anunțat pentru salonul auto de la Frankfurt în urmă cu ceva timp, C-X16 simbolizează noua generație de modele Jaguar, atât din punctul de vedere al designului, dar și ca nivel tehnologic. Sub capota din aluminiu, se găsește un motor V6 turbo capabil să furnizeze 380 CP spre roțile din spate prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale cu 8 trepte. Caracterul sportiv este suplimentat de un sistem „boost” inspirat din Formula 1 și comandat prin intermediul unui buton montat pe volan. Sistemul aduce până la 95 CP proveniți de la pachetul de baterii montat în spatele scaunelor, baterii care se încarcă din regenerarea energiei eliberate în timpul frânărilor.

Noul C-X16 beneficiază de o structură din aluminiu, greutatea redusă permițând o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde și o viteză maximă de 300 km/h. Dată fiind soluția hibrid, coupé-ul poate rula și în modul exclusiv electric la o viteză de până la 80 km/h.

Caroseria măsoară, 4,44 m lungime, puțin peste 2 m lățime și 1,3 m înălțime, ceea ce înseamnă că C-X16 devine cel mai mic Jaguar creat din 1954 până în prezent.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului