Motor

Frankfurt Update: Conceptul noului A2 cu faruri matrix

scris pe 02 Sep 2011 de Constantin Bacheș 5967 vizualizări
audi a 2

Audi oferă primele indicii despre noua generația a modelului A2 care va oferi propulsie electrică, o schemă originală de organizare a interiorului și un pachet complex de lumini. Conceptul folosește pentru faruri o nouă fază a tehnologiei LED, pe care o denumește „raza matrix”.

Propunerea Audi pentru segmentul mini premium are o lungime de 3,8 m dar promite spațiu pentru patru pasageri într-un habitaclu simplificat în care cele patru scaune au fost prinse direct de podeaua plată. Plafonul transparent își schimbă gradul de transparență prin apăsarea unui buton.

Principala inovație se regăsește la nivelul tehnologiei LED, unde Audi comunică o nouă etapă de dezvoltare. Denumită rază matrix, lumina de înaltă rezoluție este asigurată de un pachet de LED-uri și microreflectoare. În partea din spate, stopurile inteligente își adaptează iluminarea în funcție de intensitatea frânării și de condițiile de vizibilitate, iar stopul de ceață, generat de diode laser este perceput ca o rază de lumină și proiectează pe drum un triunghi roșu ca avertizare.

Există și o bandă luminoasă ce străbate profilul mașinii sub nivelul geamurilor în care au fost înglobate funcții dinamice, precum ar fi indicatorul de schimbare a direcției. Lista inovațiilor cuprinde și senzori de apropiere care recunosc după gesturi proprietarul și descuie automat portierele.

Tehnologia dynamic light se regăsește și în interiorul aerisit unde toate comenzile s-au dorit simplificate la maxim. Șoferul are acces la numeroase funcții importante prin intermediul zonelor touch-screen integrate pe volan. Finisarea presupune un strat de poliuretan care oferă senzația de neopren la atingere în partea superioară a portierelor și o podea acoperită cu un material provenit din poliester reciclat.

Alte zone de control se deschid automat la momentul pornirii automobilului, iar consola centrală este atașată de scaunul șoferului. Fiecare pasager beneficiază de o zonă individuală de depozitare, accesibilă prin rabatarea șezutului, iar portbagajul a fost proiectat să poată transporta o bicicletă cu roata din față demontată.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului