Motor

Filosofie urbană sub forma unei colecții de mobilier și mașini

scris pe 21 Feb 2013 de Constantin Bacheș 4459 vizualizări
design - smart bo

Marca auto smart și producătorul danez de mobilier BoConcept au lansat un proiect comun în care au inclus piese de mobilier inspirate de industria auto și un automobil fortwo personalizat în spiritul amenajărilor interioare scandinave.

Colaborarea dintre smart și BoConcept a plecat de la ideea că atât marca germană de mașini cât și producătorul danez pun accent pe urbanism. Produsele lor, fie că iau forma unui automobil sau a pieselor de mobilier răspund de cele mai multe ori lipsei de spațiu oferind soluții ingenioase fără compromis în materie de calitate sau design.

Modelul fortwo din centrul colecției are la bază o versiune cabrio preparată de Brabus unde designerii germani și danezi au recurs la finisări pe bază de materiale și culori natural. De remarcat sunt suprafețele mate, un current care a ajuns în industria auto inspirându-se din designul de interior. Nuanța predominantă este maro cu trimitere clară spre lemn. Pielea de culoarea tutunului reprezintă un element specific pentru BoConcept iar insertul de stejar de pe schimbătorul de viteze reprezintă o premieră pentru smart.

Piesele de mobilier și accesoriile reunite sub numele „smartville” continuă schema cromatică a mașinii. Elementul central este o canapea modulară a cărei lungime standard, de 2,69, corespunde dimensiunii unui smart fortwo. BoConcept mai oferă un fotoliu cu referințe clare spre lumea automobilului și o măsuță de cafea. Ca accesorii, clienții pot comanda veselă, perne și un ceas de masă a cărui formă copiază cu fidelitate silueta indicatorelor de bord din fortwo.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului