Motor

Ferrari reinterpretat

scris pe 20 Apr 2011 de Constantin Bacheș 4322 vizualizări
ferrari

Modelul FF oferă o nouă versiune a conceptului GT și reprezintă primul Ferrari din istorie cu tracțiune integrală. Lista inovațiilor se continuă cu motorizarea V12 GDI la care a fost cuplată o cutie de viteze cu 7 trepte de tip F1 cu două ambreiaje. La dispoziția clienților stau 660 CP și 683 Nm, putere suficientă pentru a asigura o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde. Viteza maximă atinge 335 km/h iar consumul mediu, conform comunicatului oficial, nu depășește 15,4 l/100 km. Eficiența se regăsește și în emisiile de CO2, reduse cu 25% față de motorizarea V12 anterioară.

În premieră pentru un bolid Ferrari, noul FF este dotat cu sistemul de tracțiune integrală patentat 4RM. Cuplul este livrat la start roților din spate dar în condiții de aderență scăzută, unitatea centrală decide o redistribuire pentru roțile din față. 4RM poate livra si independent pentru fiecare roată deoarece toate sistemele de control dinamic ale automobilului au fost centralizate într-o singură unitate de comandă.

Reducerea greutății a reprezentat o prioritate pentru Ferrari. Motorul a fost ușurat prin aplicarea de materiale speciale iar la interior scaunele au structura din magneziu. A treia generație de frâne Brembo cu discuri din carbon sunt de asemenea mai ușoare și mai rezistente. Rezultatul final este un raport deosebit de 2,7 kg/CP.
Ingeniozitatea arhitecturii Pininfarina a permis proiectarea unui portbagaj cu o capacitate de 450 l. Asemeni altor modele hatchback, bancheta spate se poate rabata și astfel FF ajunge la un spațiu de bagaje de până la 800 l, o valoare impresionantă pentru orice alt concurent din segmentele de buget.

Finisarea se ridică la cel mai înalt nivel, cu un pachet de șase nuanțe pentru exterior și o selecție variată de sortimente de piele pentru habitaclu. Pachetul multimedia este acum atent și cu pasagerii din spate care beneficiază fiecare de un monitor pentru TV sau DVD și de un sistem audio cu șase canale și Quantumlogic Sorround Sound.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului