Motor

Ferrari FF condus prin zăpadă de fostul campion WRC Markku Alen

scris pe 03 Feb 2012 de Constantin Bacheș 16926 vizualizări
Motor - Ferrari la cercul polar

Cel mai cunoscut producător de mașini sport din lume are de anul trecut și o soluție 4×4. Noul FF este primul model din istoria Ferrari cu tracțiune integrală iar clipul oficial demonstrează atât priceprea șoferului, dar și capacitatea mașinii de a merge pe drumuri acoperite complet de zăpadă.

Pentru a convinge pe toată lumea că noul FF este într-adevăr o mașină de fiecare zi, Ferrari a apelat la fostul pilot finlandez de raliuri Markku Alen, campion mondial în 1978, recunoscut ca un mare specialist al suprafețelor înghețate.

Traseul ales de producătorul italian este circuitul de 14 km lungime Arjeplog, din nordul Suediei, la aproximativ 100 km la sud de Cercul polar. Chiar dacă zona de rulare este acoperită complet de zăpadă, clipul demonstrează comportamentul exemplar al sistemului 4×4 brevetat de Ferrari și denumit 4RM. Temperatura exterioară a zonei este cuprinsă între -15 și -30 grade Celsius.

Ferrari FF a fost lansat în 2011 și este descris ca un „shooting-break” cu două portiere și 4 locuri. Sub capotă se găsește un motor V12 de 660 CP ce permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde și o viteză maximă de 335 km/h. Prețul pentru România începe de la 274.000 euro.

8 comentarii

 • DK pe 03 Feb 2012

  Comportamentul exemplar al autoturismului se datoreaza in proportie de 95% indemanarii fostului pilot finlandez. A, si o mica precizare: corect este “pilot de raliu”, nu “raliuri”. O zi buna!

  Reply
 • Dragos pe 03 Feb 2012

  :) ))) Exact! Omul asta ar fi mers asa si cu o Lada 1200 (am dat exemplul asta pentru ca stiu cum e cu ea pe zapada).

  Reply
 • victor pe 03 Feb 2012

  ba nu

  soferi buni sunt cativa
  de fapt la fel ar fi mers un sofer bun cu un duster sau alt 4×4, nu cu o lada 1200

  Reply
 • trilulilu pe 04 Feb 2012

  Masina de touring sa zicem asa. Majoritatea(asta ca sa nu zic toti) proprietarilor de Ferrari le scot 2-3 luni doar vara cand este frumos si soare. Nici pe ploaie nu prea se incumeta sa le scoata, dar mai ales pe zapada o.O? Un fel de copiutza dupa Porsche Panamera. Pacat ca se pierde ideea de masina sport…

  Reply
 • ferry porsche pe 04 Feb 2012

  exista wrc cand concura markku alen? nu prea cred…

  Reply
 • florin pe 04 Feb 2012

  Mi se pare mie sau seamana f mult cu Alfa Romeo Brera? parca ar fi varianta “Super Sport”

  Reply
 • Mircea pe 06 Feb 2012

  era bine daca se preciza si faptul ca au fost folosite cauciucuri speciale pt. zapada, nu doar ca are nu stiu cati CP sau ca a fost condusa de nu stiu cine.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului