Motor

După Varșovia, San Francisco ar putea avea un sistem de metrou proiectat de BMW

scris pe 15 Aug 2011 de Constantin Bacheș 10920 vizualizări
metrou bmw

Studioul de design BMW Designworks USA a fost angajat sa redeseneze sistemul de transport subteran din San Francisco. Proiectul implica proiectarea noilor vagoane si amenajarea celor 44 de statii din retea. Designerii BMW au deja la activ implicarea in metroul din Varsovia.

Talentul departamentului de design BMW a depășit de mult sfera automobilului. Asemeni altor producători din industria auto, cum ar fi Porsche sau Mercedes-Benz, viziunea BMW se reflectă astăzi în toate sferele în care designul industrial reprezintă o componentă importantă pentru succesul produsului.

Autoritățile din San Francisco au făcut publice recent cele trei propuneri venite din partea studioului de design BMW Designworks USA. Misiunea este de a întineri sistemul de transport Bay Area Rapid Transit (BART) ce deservește orasul și suburbiile învecinate. Planurile includ echipamente noi de confort și siguranță a pasagerilor, cum ar fi scaune ergonomice cu cotiere, o a treia ușă la fiecare vagon și numeroase mânere. BART se folosește exclusiv de trenuri electrice și a reprezentat încă de la momentul lansării, în anii 1970, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de acest gen din lume. Planificat încă din anii 1940, metroul din San Francisco reia o idee gândită chiar de Jules Verne în 1911.

Un secol mai târziu, studioul BMW afișează trei abordări diferite pe care autoritatea de transport din San Francisco le-a expus public, invitând locuitorii din zonă sa își exprime on-line punctul de vedere asupra metroului în care își doresc să calatorească în viitorul apropiat.

Prima provocare de acest gen a venit din partea Poloniei, orașul Varșovia. Autoritatea de aici a  apelat la BMW și recent au fost prezentate primele trenuri ce urmează să intre în circulație anul viitor. Vagoanele oferă un design futurist și sunt reciclabile în proporție de 98%. Mai multe detalii pe site-ul BMW Designworks.

3 comentarii

 • Nautilus pe 16 Aug 2011

  Q: Cum faci ca un mare număr de orăşeni să abandoneze maşina Logan, Clio sau Octavia?
  A: Pui pe fiecare metrou emblema BMW.

  :)

  ~Nautilus

  Reply
  • x pe 23 Aug 2011

   Lasa, ca „noi” avem contract de service si maintenance cu Alstom. Nu ne mai trebuie BMW. :)

   Reply
 • ginel pe 22 Aug 2012

  As prefera sa lungeasca odata BART-ul pe ambele parti ale golfului si sa tina trenurile vechi.
  ACE-ul merge mizerabil si Caltrainul devine din ce in ce mai rar.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului