Motor

de Macross Epique GT1, competitorul retro al Bugatti Veyron

scris pe 03 Iul 2012 de Constantin Bacheș 6436 vizualizări
Motor - 	 de Macross Epique GT1

De Macross este născut din averea și schițele unui miliardar coreean, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri cu petrol și colecționar de mașini de curse din anii ’60–’70. „Copilul” său, Epique GT1, are o imagine retro, performanțe impresionante și un preț de 1,2 milioane euro.

Ultimii ani ne-au obișnuit cu noutăți în segmentul supercar destinate să concureze la cel mai înalt nivel. Nume fără istorie își fac loc la saloanele internaționale și vor să convingă potențiali cumpărători de valoarea unei alternative originale. Urmând același curent, miliardarul coreean Keyser J.Hur, colecționar de modele legendare, și-a propus să ofere o alternativă superperformantă într-un segment dominat de Bugatti Veyron. Numele „de Macross” a fost ales pentru sonoritatea europeană, iar pentru design, conform comunicării oficiale, s-au folosit chiar schițe ale patronului.

Epique GT1 urmărește să aducă în sufeltul pasionaților o siluetă populară pe circuitul de la Le Mans în anii 1960 – 1970. Dincolo însă de forma inspirată parcă de Jaguar XJ220, se ascund performanțe uluitoare, precum o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,1 secunde și o viteză maximă de 370 km/h.

Structura tubulară este realizată din fibră de carbon și aluminiu iar suspensia se bazează pe o tehnologie împrumutată direct din F1. Motorul amplasat central este realizat pe comandă de un furnizor american renumit în NSCAR. Propulsorul V8 din aluminiu, supraalimentat, furnizează 845 CP.

„Bolidul” cu două locuri are toate argumentele să fie imbatabil pe orice circuit și în același timp este omologat pentru a fi condus pe drumurile publice. Interiorul lasă să se înțeleagă un nivel de finisare ridicat dar ceasurile analogice și comutatoarele masive fac trimitere spre emoția vremurilor în care încă nu se foloseau afișajele electronice.

Premiera mondială a avut anul trecut loc la Salonul auto de la Dubai, reacțiile pozitive urmând atât din partea pasionaților din Orientul Mijlociu cât și din Statele Unite și Europa. De Macross este anunțat cu un preț de 1,2 milioane euro.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului