Motor

De la hedonism la Hedonist – Art of Kinetik

scris pe 19 Oct 2011 de Dragoș Aliciu 10646 vizualizări
Motor - Art of kinetic

Există iahturi obișnuite și iahturi produse de „Art of Kinetik“. Vârful de gamă, o ambarcațiune de 19m lungime, își merită pe deplin numele Hedonist, oferind tot ce se înțelege din concepția etică bazată pe plăcere – confort, putere, dar peste toate, un design cu totul ieșit din comun.

Hedonist este un iaht fabricat pentru a uimi. Nu există niciun dubiu în această privință, mai ales pentru că ambarcațiunea nu seamănă cu nimic altceva din clasa ei. Compania producătoare este un specialist al iahturilor din lemn și al designurilor care taie respirația.

Lemnul este cel care dictează tema de design. Pleacă de la carena de mahon și se regăsește inclusiv în cabinele mobilate cu piese de culoare închisă. Canapeaua de albă, geamurile fumurii și inserțiile metalice cromate completează desenul ambarcațiunii, oferind în plus confort și o suprafață confortabilă pentru cele două cabine.


Iahtul de 19m lungime este propulsat de trei motoare Rolls-Royce cu jet, care îl împing peste valuri cu o viteză maximă de 40 de noduri fără efort și, după cum spune producătorul, fără vibrații. Mai mult informații, pe site-ul oficial.

2 comentarii

 • bbk pe 21 Oct 2011

  de ce se spune la o barca cu motor iaht? totusi, cred ca termenul corect, nu cel maltratat, este yacht, si acesta reprezinta o ambarcatiune care are ca si metoda de propulsie velele.

  ce ati aratat mai sus sunt niste barci cu motor, mari, frumoase, luxoase, dar sunt barci, nu yacht-uri

  Reply
 • Nautilus pe 21 Oct 2011

  Până de curând existau numai Grammar Nazis, acum au apărut şi Naval Nazis :) Un “iaht” este un vas destinat agrementului, pentru proprietar sau utilizatori. Poate fi propulsat de vele, vele şi motor, sau motor. De la inventarea motorului cu abur încoace, n-a spus nimeni că vasul cu motor nu e iaht.

  Această categorie de iahturi cu motor sunt mult mai populare decât acelea cu vele şi motor (şi îşi câştigă astfel spaţiul în presă) fiindcă sunt mult mai uşor de manevrat şi învăţarea conducerii lor e mult mai simplă. În schimb, navigaţia clasică folosind velele e mult mai dificilă şi puţini îşi permit să lase deoparte jobul lor sau afacerea ca să întreprindă croaziere mai lungi în care s-o înveţe.

  ~Nautilus

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului