Motor

Cum ar putea arăta mașina Ferrari a viitorului

scris pe 22 Iul 2011 de Constantin Bacheș 12616 vizualizări
ferrari

Ferrari World Design Contest, a confirmat că viitorul mărcii Ferrari se reflectă într-un proiect hibrid, imaginat de trei studenți de la Universitatea Hongik din Seul. Juriul a fost condus de Luca di Montezemolo, președintele Ferrari și l-a inclus pe Paolo Pininfarina, președintele grupului Pininfarina, grup care modelează formele Ferrari încă de acum 6 decenii.

Atunci când îți dorești indicii ale viitorului, cel mai bine este să te adresezi tinerilor. Pornind de la acest principiu, Ferrari a dat naștere unuia dintre cele mai râvnite premii  de design din industria auto, mai ales pentru că asocierea cu fascinanta marcă din Maranello reprezintă o rampă de lansare pentru orice designer. Concursul a fost deschis tuturor școlilor de profil din lume din rândul cărora s-au înscris peste 50 de echipe. Tema generală a concursului a fost să se găsească imaginea și filosofia Ferrari pentru mileniul trei.

Brieful de design a sunat simplu și cuprinzător: „Mașina trebuie să fie rapidă, să fie ușoară și să înglobeze cele mai avansate tehnologii”. Cum preocuparea pentru consumul de carburant este deja o prioritate pentru industria auto, cele mai multe propuneri s-au bazat pe soluții altrnative de propulsie, în special hibrid.

După mai multe etape de jurizare, s-au calificat doar 7 proiecte care au fost completate de o simulare 3D și de o machetă la scara 1:4 cu un interior reprodus până la cele mai mici detalii. Dintre finaliști, Ferrari a considerat că modelul mileniului trei se reflectă cel mai bine în propunerea lui Kim Cheon Ju, Ahn Dre și Lee Sahngseok, denumită sugestiv Eternita. Modelul vopsit desigur în tradiționala culoare Rosso Corsa se folosește de o platformă hibrid ce îmbină puterea unui motor tradițional cu eficiența unui motor electric. Designul foarte îndrăzneț reprezintă acum un motiv de gândire pentru Ferrari care a ținut să precizeze că acest concurs a oferit o imagine captivantă asupra energiei creative de care dă dovadă noua generație. În mod sigur, conceptele nu vor ajunge în producția de serie dar Luca di Montezemolo, președintele Ferrari a declarat: „Sunt sigur că unele dintre aceste sugestii se vor materializa în viitoarele modele ale mărcii.”

Câștigătorii au primit o bursă de 3 luni ca interni la sediul central Ferrari de la Maranello și în mod sigur au devenit destul de celebri încât să continue sub acoperișul unui producător din industrie. Poate chiar în aceleași birouri…

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului