Motor

Citroen DS5 – Extravagant GT

scris pe 27 Apr 2011 de Constantin Bacheș 7001 vizualizări
ds5

Noul DS5 reprezintă o completare a liniei de excepție, DS, adresată de Citroen clienților care își doresc un automobil premium și neconvențional. Modelul a cărui caroserie face o trimitere clară spre clasa Gran Turismelor este diferit de orice alt produs de serie Citroen și are la baza prototipul C-Sport Lounge.

Finisarea ireproșabilă este completată de un sistem de propulsie hibrid, montat în premieră de Citroen. Tehnologia HYbrid4 definește un tren de rulare full-hybrid, 4×4, ce oferă eficiența unui motor diesel și suportul unui motor electric pentru ca puterea totală să ajungă la 200 CP. În același timp, media emisiilor CO2 nu depășește 99 g/km ceea ce înscrie DS5 în categoria celor mai ecologice automobile. În cazul traficului urban, se poate funcționa exclusiv electric.

Citroen anunță un carcater versatil și spațiu real pentru 5 pasageri, alături de un portbagaj de 465 l. Lista inovațiilor tehnice cuprinde un sistem inteligent de control al tracțiunii și  Citroen eTouch, un sistem de siguranță ce include apel localizat de urgentă și apel de asistență. O cameră în miniatură încorporată în oglinda interioară pornește automat faza lungă iar avertizarea la schimbarea involuntară a benzii de rulare se face printr-un sistem video de ultimă generație.

Linia Citroen DS cuprinde la acest moment modelele DS3 și DS4, urmând ca DS5 să fie disponibil la vânzare începând  din această toamnă.


2 comentarii

 • Daniel pe 28 Apr 2011

  Concurenta pe piata hatch-urilor exclusiviste se incinge :)

  Era si timpul ca Golf GTI sau Astra OPC sa aiba concurenta, si ce concurenta!

  Reply
 • alex pe 28 Apr 2011

  nu imi prea plac masinile frantuzesti in general dar cu siguranta mi-as lua unu din asta ;)

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului