Motor

Citroen DS4 s-a lansat în România

scris pe 30 Iun 2011 de Constantin Bacheș 6842 vizualizări
featured

Pasionaţii de automobil au avut şansa să descopere ieri primele modele DS4 din România. Citroen propune o abordare originală a designului în clasa compactă şi susţine un al doilea episod din seria premium DS prin care îşi doreşte un loc de cinste în segmentul maşinilor premium veritabile.

Linia DS a apărut în oferta lui Citroen ca o alternativă cu design şi finisări speciale pentru modelele de volum. Deşi preia un nume cu încărcătură istorică, Citroen DS şi-a propus să dezvolte o abordare modernă, întocmai opusul curentului clasic retro.

Primul pas a fost făcut anul trecut, o dată cu prezentarea modelului DS3, un derivat cu 3 uşi din noul C3 pentru care se oferă o combinaţie aparte de culori, de texturi şi o arhitectură individualizată a interiorului. Principalul concurent pentru DS3 – MINI. Principala problemă – imaginea de marcă în contextul unui segment de piaţă în care producătorii germani deţin supremaţia de mai multe decenii. Conceptul însă a reuşit să impresioneze până într-acolo unde producătorul francez şi-a atins targetul de câteva zeci de mii de unităţi şi chiar l-a depăşit ajungând la 100.000 de unităţi comandate. Argumentul principal se leagă de abordarea originală şi de un nivel tehnologic superior versiunii de volum din care este derivată.

Păstrând aceeaşi reţetă, Citroen este acum la momentul la care lansează şi modelul din clasa compactă ce are la bază C4. Deşi are 5 uşi, DS4 reuşeşte să se identifice, în primul rând, prin silueta de coupe şi profilul înălţat cu aer de cross-over. Geamurile portierelor din spate sunt fixe pentru că altfel nu s-ar fi putut obţine forma dorită. Pe lista extravganţelor se adaugă şi o serie de detalii şi finisări ce demonstrează clar efortul Citroen de a oferi un model diferit, capabil să justifice poziţionarea alături de mărcile premium consacrate. DS4 este gândit să impresioneze mai ales la interior unde se disting tapiţeriile speciale şi diferitele gadget-uri mai rar întâlnite la clasa compactă, precum scaunele faţă cu masaj. Modelul este oferit în trei nivele de echipare, Chic, So Chic şi Sport Chic, la un preţ de pornire de 19980 euro (TVA inclus) pentru DS4 Vti 120 CP. Aşa cum era de aşteptat, DS4 diesel înseamnă HDI de 110 sau 160 CP.

Vârful de gamă dispune de 200 CP şi este disponibil exclusiv în echiparea Sport Chic în care sunt incluse aproape toate echipamentele premium disponibile la acest moment în industrie. DS4 ajunge să ofere inclusiv sisteme de măsurare a locului de parcare şi de supraveghere a unghiului mort în timpul mersului. Rămâne de văzut comportamentul la condus în condiţiile în care prezentarea anunţă un concurent interesant pentru Audi A3. Mai multe imagini, în galeria de mai jos.


1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului